Kouzelná kosmetika

Od každé nové lahvičky tonika i kelímku s krémem si vždycky slibujeme hodně, ne-li přímo kouzla. A se zvyšující se částkou na cenovce naše očekávání logicky rostou. Hydratovaná pleť, žádné pupínky, tonizovaná mladší pokožka, ... Jak už jsem říkala několikrát, od přírodní kosmetiky nemůžeme čekat zázraky na počkání, protože účinkuje v dlouhodobějším měřítku, ale můžeme si najít účinnou kosmetiku, která kouzelné ingredience obsahuje a doopravdy zvládne čarovat s pletí.


Nejvíc kouzelná ze všech značek je bezesporu moje oblíbená německá Martina Gebhardt. Ve svých produktech používá samé staletími prověřené věci, jako jsou spagyrické esence a drahé kovy. Rozhodně se nemusíte bát glycerinu, zástupu konzervantů nebo přemíry dráždivého alkoholu jakožto levného konzervantu. Co zajímavého ve složení produktů od Martiny najdeme?

Zlato a stříbro ve formě koloidních mikročástic. Tyto drahé kovy mají v produktech hned dvě funkce. Za prvé mají silný regenerační a pečující potenciál, za druhé působí přirozeně antibakteriálně a přispívají tak ke konzervaci produktů. A aby konzervace nebylo málo, dalším nekonfliktním a přesto účinným konzervantem je síra.

Spagyrické esence maximálně zvyšují účinnost ostatních použitých ingrediencí a současně dodávají všem produktům od Martiny nezaměnitelnou bylinně nahořklou vůni. Spagyrie využívá sílu celé rostliny, ne pouze jedné její části (olej, extrakt, ...) . Při výrobě takové esence se rostlina nejprve 'rozloží', tedy se zužitkují všechny její části, a nakonec se znovu smíchají dohromady. Spagyrické esence si Martina Gebhardt vyrábí z těch nejkvalitnějších surovin pocházejících z biodynamického zemědělství.


Ingredience z biodynamického zemědělství mají mnohem vyšší výživný a regenerační potenciál než ty běžné a třeba i obyčejný slunečnicový olej dokáže fungovat coby pečující bomba. Pěstování v biodynamických podmínkách ovlivňuje kvalitu plodiny a její čistotu, sklizeň v ten pravý čas dle rytmů přírody zase vysoký obsah a kvalitu účinných látek.

Znáte Martinu Gebhardt? Máte také nějakou vlastní kouzelnou kosmetickou značku?

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Flíčky po akné? Žádný problém!

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Kokosák na afty