Bulharská růžová kosmetika

Když jsem byla před lety v Bulharsku (bože, už to budou tři roky), nechala jsem se zlákat místní kosmetikou, která využívá oleje lisované z růžových lístků. Není to žádná novinka, růžový olej má v Bulharsku tradici, ale teprve v šedesátých letech se rozjel ten pravý kosmetický byznys.

Dnes si můžete s vůní růží pořídit téměř kompletní kosmetickou řadu, ať máte druh pleti, jaký chcete. Vlastně nejenom s vůní růží. Po roce 1989 kosmetické firmy rozšířily svoje působiště a vyrábí i kosmetiku s levandulí, olivou, bulharským jogurtem, či léčivým bahnem.


zdroj

Pokud jsem vás navnadila, nezoufejte. Všechnu vyjmenovanou kosmetiku pořídíte už i u nás. V Praze je hned několik bulharských prodejen, kde si můžete vše patřičně očichat (ulice Vladislavova, metro C Holešovice, metro C Ládví). Nebo můžete rovnou objednat přes internet zde nebo zde. Ceny jsou v podstatě stejné, za jaké jsem kosmetiku nakupovala v Bulharsku.

A co jsem si to koupila já? Samozřejmě několik tuhých mýdel do skříně, protože je to opravdu božská vůně:) Dále jsem si pořídila dva krémy na obličej, krém na ruce a balzámy na rty.


Krém jsem začala testovat už na místě, abych mohla patřičně posoudit výsledky a kdyžtak si nějaký koupit do zásoby, že.. Kelímek je sice malý, má 30 ml, ale také jsem za něj dala v přepočtu asi 35Kč.




Krém úžasně voní po růžích, ale není to nijak vtíravá vůně, po aplikaci se rozplyne. Konzistence je lehká, do pokožky se snadno a rychle vstřebá a zanechá jí hladkou a krásně voňavou. Je to tak hydratace akorát na léto, na chladnější období je krém i na moji smíšenou pleť málo mastný. Takže jsem si hned koupila jeden do zásoby..


S krémem na ruce je to podobné. Krásně voní, hydratuje, vyživí, ale na naše chladné zimy není stavěný.



http://www.rose-cosmetics.com/biofresh/rose/hand_cream-g.jpg
Balení mi vydrželo docela dlouho, stačí ho na jedno namazání opravdu málo. A ta vůně.. Za krém jsem dala kolem 50Kč.

S balzámy na rty to bylo poněkud horší. Mám suché rty a i přes léto potřebuju trochu víc promazat, což bohužel ani jeden ze zakoupených balzámů nesplňuje.


První je klasický vysouvací balzám v plastovém obalu, který po rozbalení vypadá jako Labello.. Hezky voní, ale hůř se roztírá. Přišlo mi, jako by mi po aplikaci na rtech nic nezůstalo. 

Druhý balzám je kelímkový, což mu na funkčnosti bohužel nepřidalo. Navíc jsem ho před koupí nerozbalila, jinak bych zjistila, že obsahuje spoustu drobných třpytek.


Co se týče funkce, je docela tuhý, v kelímku musíte jezdit delší dobu, než něco naberete na prst. Na rtech je balzám příjemný, třpytky jsou drobné, takže nikde nic nedrhne. Ale tak po deseti minutách můžete aplikaci opakovat znovu, protože balzám ze rtů nějakým záhadným způsobem zmizí. A zůstanou jenom třpytky, které se rozlezou na celý obličej..


Za oba balzámy jsem dala něco kolem 40Kč, takže tohle zjištění nebylo zas tak bolestné pro moji peněženku. 

Celkově bych ale řekla, že jsem s růžovou kosmetikou spokojená, hlavně, co se týče krémů. Moc příjemně mi voní a až se nebudu mít v létě čím mazat, rozhodně si je opět ráda koupím. Zaujala mě i komestika s bulharským jogurtem a levandulí, takže to je nejspíš můj nejnovější cíl..

Hezký den! :)

Komentáře

  1. Ahoj, kosmetiku Rose of Bulgaria mám moc ráda, mají příjemně vonící sprchové gely pro ženy i pro muže. A s jejich krémem na ruce jsem také nadmíru spokojená, krásně voní, nelepí. Zdraví Cizinka P.

    OdpovědětVymazat
  2. jen dodatek, bulharskou kosmetiku najdete taky na www.ruzovakosmetika.cz :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Flíčky po akné? Žádný problém!

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Kokosák na afty