Už nikdy víc..! (1)

V nepřeberném množství kosmetiky a malovátek, které nám drogerie a parfumérky nabízejí, nejsou jenom samé dobré věci. Čas od času se mi stane, že sáhnu po něčem, co není úplně nejkvalitnější, nejúčinnější či nejvoňavější. Prostřednictvích této rubriky bych vás chtěla varovat před potencionálně 'nebezpečnou' kosmetikou, za kterou nemá, podle mého názoru, cenu vyhazovat peníze.. ať jen pár korun, nebo stovky.

Kdybych měla jmenovat laky, se kterými jsem spokojená, tak by to byl Astor Lycra Laque Deluxe, laky od Rimmelu a Maybelline. Všechny uvedené značky mají docela solidní výdrž, ale tak po půl roce začne lahvička vysychat a lak má po aplikaci stále kratší a kratší životnost.. takže nakonec nevypotřebované končí v koši..

Na druhou stranu poslouží aspoň trochu.. Zato tyto laky nevydrží pěkné ani jeden den ( a to i při podkladovém a svrchním laku):



Sally Hansen, NYC a Gabriella Salvete.


Největším zklamáním pro mě byl lak od Gabrielly Salvete. Tuhle značku mám moc ráda. Vlastně to je jedna z prvních kosmetických značek, které jsem si začala kupovat. Dřív tenhle lak prodávali v jiných obalech, ale můžu říct, že se se změnou obalu změnila (jinými slovy snížila)  i kvalita.
Lak jsem si pořídila ve středně tmavém šeříkovém odstínu. Dobře se s ním pracuje a hezky kryje ve dvou vrstvách. Vytvoří krásnou sytou barvu. Problémem však je, že se lak na nehtech nedožije v pěkném stavu večera.. škoda.



Dalším zklamáním, teď spíše v podobě finanční, než citové, jsou laky Sally Hansen Complete Salon Manicure. Mlsně jsem je v drogérii okukovala a když byly ve slevě za polovic, tak jsem si koupila hned dva. A to byla chyba! V lahvičce laky vypadají opravdu úžasně a aplikace je taky fajn. Kámen úrazu, jak tušíte, je opět výdrž. Nehty jsem si nalakovala, půl dne nic nedělala a stejně byla polovina oprýskaných!

Zkoušela jsem to několikrát s oběma barvami, ale pokaždé se mi lak téměř okamžitě odloupnul ( a to má udělat manikůru, jako ze salonu). U světlého to alespoň není tak vidět.. nu, budu mít zásobu laků na nohy.



Lak NYC jsem dostala od kamarádky, ale nelíbil se mi odstín, tak jsem ho vyzkoušela  a poslala dál. S lakem se hezky pracovalo, pěkně kryl už při jedné vrstvě a vydržel 3 dny (u mě se to rovná zázraku). Asi po půl roce jsem si sama koupila úžasnou tmavě fialovou barvičku a těšila se.. ale prd! Lak je tekutý, tím pádem se i špatně nanáší. I když jsem se ho snažila pořádně rozetřít, stejně mi na konečcích nehtů ulpívalo hodně barvy. Nalakovat si s ním hezky nehty je opravdu umění.. Navíc pro dobré krytí jsou potřeba alespoň tři vrstvy, které se téměř okamžitě začnou odlupovat.. Takže do koše s ním, nic jiného si nezaslouží! (nechápu, jak se jednotlivé série můžou kvalitou od sebe tak  moc lišit)




Závěrem jen dodám, že je dost možné, že mám divné nehty a proto mi na nich pořádně nedrží žádný lak.. a nebo taky ne.

Hezký den! :)

Komentáře

  1. Ten NYC mám nejspíš stejný a přesně jak říkáš, barva úžasná, ale lakuje se mizerně a výdrž nic moc. Našla jsem barevné dvojče od Miss Sporty, je možná trochu světlejší, kryje líp, dvě vrstvy obvykle stačí, ale je to Miss Sporty, takže žádný extra zázrak. Nicméně ta barva je naprosto dokonalá, nikdy jsem tmavé laky nenosila a tenhle bych nejradši lakovala pořád. :) M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se taky teď zaměřila na Miss Sporty. Když porovnám kvalitu a cenu, tak to vychází dobře.. ale taky by výdrž mohla být lepší. Na druhou stranu mají bezkonkurenční podkladové a svrchní laky:)

      Vymazat
  2. Ahoj ;-) Ja mám len jeden lak od NYC (šedý) a už si asi nikdy žiadny od tejto značky nekúpim! Vydrží veľmi málo, A Gabriella Salvete lak mám tiež jeden a ten mi nevydrží ani jeden deň :/ sklamala som sa dosť..
    http://everythingaboutmyworld58.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  3. Mě tahle mizerná výdrž štve už i u Essence a Yves Rocher.. nabízejí takové krásné barvy, ale člověk si jich na nehtech vůbec neužije!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Dobrá pleťová maska. Zn.: V prášku!

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Flíčky po akné? Žádný problém!