Levandulový deo Jason Natural Products

Obzvlášť v létě nechci být nějaký smraďoch, ale když se mi po mojí oblíbené Rexoně začaly dělat v podpaží bulky, znejistěla jsem. Podle kožařky to jsou 'jen' zanícené potní žlázy a hned se to spraví. Věřte ale, že to není nic příjemného. Podpaží bylo zarudlé a nehorázně svědilo. A tak jsem v rámci přeměny na bio manželku (jak tomu říká přítel), sáhla i po přírodním deodorantu bez obsahu hliníku. Je to deo od americké značky Jason Natural Products



Tato firma začala fungovat už v roce 1959 (to by mě zajímalo, kolik lidí v té době zajímalo, jestli jejich mýdlo obsahuje sulfáty) jako cenově dostupný protipól k běžně prodávaným chemickým produktům. Můžu potvrdit, že cena je opravdu přijatelná. Čekala jsem aspoň dvě stovky, ale deo 75g seženete za 140Kč. Kromě deodorantů, tuhých i kuličkových, od této značky seženete i zubní pasty a ústní vody.


Z nepřeberného množství deodorantů jsem nakonec sáhla po mojí milované levanduli. Čekala jsem nějakou jemnou vůni, jelikož je výrobek bez parfemace, ale opak je pravdou. Deo obsahuje levandulový olej a tak voní dost silně. I po aplikaci je vůně jemně cítit celý den, což se mi jen a jen líbí.

Jelikož jsem hodně potivý typ, bála jsem se, jak dlouho deodorant vydrží. Při velké tělesné námaze jsem trochu zápach cítila (ale to i s Rexonou), ale od toho mám sprchu.. Při běžném dni jsem ještě večer cítila jen příjemnou levandulovou vůni. Takže v tomto bodě deo obstál víc, než dobře.


Ještě přidám několik postřehů

+ deo je tuhý, jako každý jiný deodorant z drogérie.
+ konzistence je o trochu měkčí, než u běžného deodorantu, ale při aplikaci ubývá stejně rychle.
+ běžný deodorant mi v podpaží zanechával jakýsi lepkavý, těžko smytelný film. Tenhle ale ne. 
+ všechny moje deo, i ty proti bílým skvrnám, skvrny zanechávaly. Až na tenhle.
+ po delší době zanechává každý deodorant na světlém oblečení žluté skvrny a tmavé oblečení naopak vybělí. U tohoto přírodního nic takového nepozoruji.

A hlavně.. boule v podpaží zmizely! Takže asi začnu věřit přírodě a u tohoto deodorantu vydržím!

Hezký den! :)

Komentáře

  1. Jej, podažilo se mi přes Linkwithin proklikat až sem a díky za recenzi, až vypotřebuju Eco cosmetics, kupuju tenhle! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem ráda, že ses proklikala :) S Jasonem jsem spokojená, mám už několikáté balení a neměnila bych!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!