Když dva dělají totéž, není to vždycky totéž

Když jsem vyčetla, že je neemový prášek super na pleť se sklony k akné, hned jsem si ho musela koupit. Pro jistotu dvakrát. Jednou prášek, který se musí rozmíchat v misce, a podruhé hotovou masku v tubě, která je super na cesty. Je mezi nimi rozdíl?


Himalaya: 75ml, cca 100,-
Ayuuri Natural: 100g, 96,-

Maska od Ayuuri Natural obsahuje pouze usušené rozdrcené lístky neemu. Jedná se o zelený prášek, ke kterému přidáte dvojnásobek množství vody a umícháte si řidší masku. Je zelená jako brčál a příjemně voní po bylinkách.



Maska se má nechat působit pět minut, ale já nechávám déle. Obličej nepne, ani není vysušený. Smývám zhruba po deseti minutách. To doporučuji provádět ve vaně. Neemové bahýnko jde dolů celkem ztuha. Také je dobré nejdříve opláchnout oblast kolem pusy a očí, aby tam maska nezabloudila. Celkem štípe a je pekelně hořká.

Při doporučeném používání třikrát týdně obličej vypadá zdravěji a zmizí začervenání. Pupínky se také tvoří méně, ale úplně nezmizí. S účinností jsem spokojená, nicméně mi vadí, že při takovémto tempu spotřeby zmizí pytlík prášku zhruba za dva měsíce.

Hotová maska Himalaya toho obsahuje trochu víc. Výtažky z neemu a kurkumy, kaolin a sem tam nějaký paraben a sulfát (fakt by mě zajímalo, co dělá v masce).



Směs je opět barvy brčálu, tekutá a celkem nepříjemně voňo- smrdí. Připomíná mi barvy na vlasy v kadeřnictví. Voní, ale přesto cítíte jakýsi smrad, jako by se něco pálilo..

Maska se má nechat na obličeji zaschnout 10- 15 minut, nicméně mě už po prvních pěti minutách pne a pálí obličej. Poprvé jsem vydržela 10 minut, ale pokožka byla červená a podrážděná. Proto nechávám působit maximálně pět minut.

Maska jde smýt snadno a oproti předchozí není vůbec hořká.



I po pěti minutách působení je obličej začervenalý a pne. Promazání konopným olejem vždy zaručeně pomůže. Pozitivní účinky ale nevidím. Obličej je sice vyčištěný a svěží, ale ne tak, jako bych čekala od masky. Takhle mi obličej umyje i pěna Ryor Aknestop. Při pravidelném používání žádnou změnu nepozoruji. Obličej je vyčištěný, ale to je tak všechno. Pupínky bují pořád stejně a pleť kolem nich je pořád stejně začervenalá.

Jestli jsem si stěžovala, že první masky ubývá rychle, tak tahle je na tom ještě hůř. Během jednoho měsíce jsem se téměř dobrala dna tuby.

Sečteno podtrženo, daleko lépe si vede maska Ayuuri Natural. Sice mi vadí její rychlý úbytek a to, že si jí pokaždé musím umíchat v misce, ale pro pozitivní účinky jsem ochotna odpustit ledacos.

Hezký den! :)

Komentáře

  1. Ja na Himalayu nedam dopustit. Sice som neskusala tu druhu masku, ale pre mna je Him. ta najlepsia maska aku som kedy mala!

    Inak nezabudni sa zapojit do Weleda giveaway: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/08/weleda-peeling-super-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  2. Holt každému vyhovuje něco jiného :) Mimo masky mám od Himalaya ještě mycí pěnu a s tou jsem maximálně spokojená!

    OdpovědětVymazat
  3. A můžu se zeptat, kde se dá ta maska Ayuuri Natural sehnat? :) Jinak hezky sepsané, do Himalayi bych radši nešla, mívám s maskami ten samý problém - začervenání, pnutí a občas i pálení :D takže té se budu vyhýbat :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já kupuju v Biooo.cz v Kotvě, mají dobré ceny a za rozumný peníz posílají. Jinak na masku můžeš narazit i v některých obchodech se zdravou výživou.

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji za milý komentář. ^^ Prošla jsem si tvůj blog a moc se mi tu líbí, dám si tě do sledování a oblíbených! ;) A taky tě jdu sledovat na instagramu, tam mě zaujala hlavně ta roztomilá kočka! :D :)

    OdpovědětVymazat
  6. Není za co, jen jsem vyjádřila svůj názor :) Děkuju za přízeň! Čičina je pěkná potvora.. ale nevyměnila bych jí! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Hmm, tak jak to vidím, mi by ta druhá maska dělala taky problémy. Mám neskutečně citlivou pleť.. I když ji jen umyju horkou vodou, hned zčervená a začne svědit. Ale na akné taky dost trpím, takže tav tom prášku by se hodila :)

    OdpovědětVymazat
  8. Neemový prášek by měl být vhodný i pro citlivou pleť, jelikož je čistě přírodní. Neměla by jsi s ním nic pokazit :)

    OdpovědětVymazat
  9. A já to mám přesně naopak, prášek mi dělá paseku, maska ne.:-)

    OdpovědětVymazat
  10. Tady je krásně vidět, jak jsme každý jiný a chce si to kosmetiku vyzkoušet na vlastní kůži :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Flíčky po akné? Žádný problém!

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Kokosák na afty