Krém na ruce se solí z Mrtvého moře

Dnes si po delší době dáme jednoho českého výrobce. Bude to firma Procyon Manufacture, která od roku 1998 sídlí u Prostějova. Nejdřív jsem byla docela zmatená: firma totiž vyrábí několik kosmetických řad, které nesou svůj vlastní název a mají i odlišný design. V nabídce najdeme řady jako Botanico, Spa Botanico, Antiquus Aromaticus, For You, Mont Bleu, řadu kozí mléko a med a další. V jejich eshopu toho najdete opravdu hodně a je docela těžké se v sortimentu orientovat.

Já jsem si od Procyon Manufacture pro začátek pořídila krém na ruce z řady Spa Botanica. Je určen pro suchou a namáhanou pokožku. Obsahuje sůl z Mrtvého moře a vřídelní sůl ( paní prodavačka říkala, že přímo z Karlových Varů). Krém ruce vyživuje, zlepšuje jejich prokrvení a brání potencionálním kožním chorobám.



Krém mi padl do oka už jenom svým balením. Je to klasická hliníková tuba, kterou musíte před prvním použitím prorazit víčkem. Líbí se mi i etiketa, která mi evokuje krásné obaly krémů z L'ocittane.


Konzistence krému je tužší. Přirovnala bych to k Avirilu, nebo jiné hutnější mastičce. Roztírá se dobře, ale trochu pomaleji vsakuje. Když už se ale vsákne, ruce nejsou mastné a ulepené. Vůně je čistá a nevtíravá, připomíná mi krémy z lékárny. Z rukou je cítit docela dlouho.


Mažu několik týdnů ale nadšená moc nejsem. Krém ruce pořádně nevyživí. Ruce si namažu, po nějaké době umyju a mám pocit, jako by se pokožka na rukou scrvkávala, jak je suchá. Při pravidelném používání se mi kůže na rukou začala dokonce olupovat.. Zlatá Balea!



Krém se mi ze začátku sice líbil, ale.. pak se ukázala jeho nulová hydratace, což od krému na ruce požaduji na prvním místě. Jestli se moc necachtáte v saponátové vodě, či jinak ruce nenamáháte, možná krém vaše potřeby uspokojí, ale na moji suchou pokožku je dost krátký.

Hezký den! :)

Komentáře

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!