Termální voda Avéne

Termální voda je ideální společník na léto. Zchladí, zklidní, zmírní zarudnutí atd. Jmenovat bych mohla ještě dál, protože všichni výrobci uvádí nepřeberné možnosti využití. Já jsem vodu chtěla hlavně na zchlazení obličeje v teplém počasí. A když byla u jakéhosi ženského časopisu jako dárek termální voda Avéne, neváhala jsem.



Termální voda se pro svoje blahodárné účinky používá k léčbě kožních problémů již od roku 1736.  Voda obsahuje minerály jako oxid křemičitý, železo, měď, zinek, ... a ty po zaschnutí zanechávají na pokožce ochranný film.


Balení je klasický sprej, který vytváří velice jemnou mlhu. Proto se nemusíte bát stříknout vodu na obličej, i když jste nalíčená. Se šminkami ta lehounká mlha ani nehne.



Využití je opravdu univerzální: na odlíčení makeupu, na podrážděnou pokožku po holení, na opruzeniny, na začervenalý obličej, po cvičení, při cestování, v létě, ...



Ačkoliv byl můj původní záměr pouze šplíchání na obličej, nakonec jsem vyzkoušela hned několik variant využití.

Na obličej v horkém počasí je voda moc příjemná a trochu ho zchladí (nevyrovná se sice sprše, ale v rámci možností pomůže). S čím ale pomůže zaručeně, je začervenání a pnutí pleti. Po aplikaci je obličej svěží, méně  zarudlý a krásně hebký.

Po holení, obzvlášť v intimních oblastech a na nohou, mi někdy naskáčou červené hnisavé pupínky. I když je vydezinfikuji, nepomůže to tak, jako termální voda. Ta zmírní začervenání a po několika aplikacích pupínky úplně zlikviduje.

Po delším opalování přijde voda také vhod. Zvlášť, když trpíte na sluneční alergii a nemáte po ruce zázračný konopný olej. Voda pokožku zklidní a ta není tolik začervenalá a horká.

Nepočítala jsem s tím, že vodu vyzkouším i na opruzeniny. Holt ale nejsem žádná modelka, co má nohy jak tyčky u plotu, a tak se mi v létě stává, že se mi oprudí stehna. Kolikrát tak, že mám na kůži rudé svědivé pupínky. A na to je termální voda opravdový dar! Zchladí a po jedné(!) aplikaci pupínky zmizí, jako mávnutím proutku.


Ještě dodám, že voda sice není z nejlevnějších, ale na druhou stranu pomalu ubývá. Lahvičku 50ml používám několikrát denně již měsíc a stále jsem se nedobrala dna. Balení 150 ml seženete kolem 200Kč a dle mých odhadů vám vydrží celé léto.

I když jsem to nečekala, s účinky termální vody jsem opravdu spokojená. Zchladí, zklidní a vejde se do každé kabelky. Až vypotřebuji tohle malé balení, začnu se poohlížet po větším, abych byla do teplého počasí patřičně vybavena.

Hezký den! :)

Komentáře

  1. jeej zaujimave ja som ju tiež kupila ked bola v časopise ja reku je to normalna voda som nevedela že by to malo mať take učinky teda super:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to vlastně obyčejná voda.. ale jak vyvěrá, dostanou se do ní různé minerály, které jsou dobré pro pleť. Ale pokud si chceš jen v horku osvěžit obličej, tak stejný efekt má i kohoutkovka nebo slabý kopřivový čaj v rozprašovači :)

      Vymazat
  2. docela mě tahle termální voda zaujala. nikdy mě ani nenapadlo, že by mohla k něčemu být, říkala jsem si, že je to jen nějaký luxusní výmysl pro letní osvěžení, ale jestli opravdu pomáhá na toto všechno, tak to je skvělé.

    OdpovědětVymazat
  3. Na osvěžení (obzvlášť smíšené pleti) je lepší kopřivový čaj, ale na spáleniny a nějakou tu vyrážku a podráždění se mi lépe osvěžila tahle voda.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!