Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Dnes bych chtěla shrnout svoje snahy o krásnou vyčištěnou pleť s téměř neviditelnými póry. Zmiňované produkty a procedury mi sice stav pleti nepatrně zlepšily, žel to nebyla žádná závratná změna. Ale co nepomohlo mě, může pomoci vám..

Začala bych tím, s čím mám nejdelší zkušenost. A tím je ultrazvuková špachtle a diamantová mikrodermabraze. Jsou to dvě rozdílné procedury, ale pro nejlepší efekt se doporučují absolvovat společně. Pod ultrazvukovou špachtlí si představte obyčejnou špachtli, kterou drbete starou omítku. A vlastně na stejném principu funguje: z pokožky jemně odlupuje staré buňky a nečistoty.




Mikrodermabrazi bych přirovnala k malému vysavači. Kosmetička jezdí 'hubicí' po obličeji a z pleti vysává nečistoty.



zdroj

Ultrazvukovou špachtli můžete absolvovat samostatně. Pleť vám dobře vyčistí. Mikrodermabrazi bych volila jedině v kombinaci se špachtlí; samotný 'vysavač' nečistoty z pleti jen 'nadzvedne', ale pořádně je nevyčistí. Navíc je pokožka po 'vysávání' celkem suchá a podrážděná. Ale je to jen můj osobní postřeh. Jinak jsou obě ošetření příjemné a naprosto bezbolestné.


A teď moje vlastní zkušenosti. Na ultrazvukovou špachtli i mikrodermabrazi jsem chodila každý měsíc po dobu jednoho roku. Našla jsem opravdu šikovnou kosmetičku, která mi pleť pokaždé poctivě vyčistila a ošetřila. Když jsem od ní odcházela, měla jsem pleť hebkou, jemnou, naducanou, čistou, póry nebyly téměř viditelné.. nádhera! Jenže tenhle stav vydržel zhruba týden a pak byla pleť opět začervenalější a póry zanesené.. Tajně jsem doufala, že se to při pravidelných návštěvách zlepší, ale bohužel ani po roce jsem nepozorovala zlepšení. Týden pleť vypadala k světu a pak se i přes mojí péči začala zanášet a ucpávat. Dle názoru kosmetičky mám hodně mastnou pleť v oblasti kolem nosu, takže proto se mi  póry neustále ucpávají. Pokud máte na nose nebo někde jinde na obličeji větší póry a přitom nemáte nějak extra mastnou pleť, tohle ošetření vám pomůže.


Na rozšířené  póry mi špachtle sice nepomohla, ale můžu potvrdit, že mi zjemnila nebo úplně vyzmizíkovala drobné jizvy v obličeji. Navíc jsem si při každé návštěvě báječně odpočinula, takže této investice vůbec nelituji. Ještě dodám, že toto ošetření není zrovna nejlevnější, takže pokud máte možnost, kupte si poukaz na některém ze slevových portálů :)


Pokud se vám nechce nikam chodit, můžete si doma dopřát  Pore Refiner od Biodermy. Slyšela jsem na něj jen samou chválu, jaký je to super stahovák a jak funguje.. a tak jsem si ho pořídila. Krém není zrovna nejlevnější, za 30ml dáte tři stovky i víc. Pleť krásně zmatní a zjemní to ano, ale jakmile ho večer smyjete z obličeje, efekt je pryč. Hlavní účinnou látkou jsou totiž silikony, které nedokonalosti sice zjemní, ale nijak je neléčí. Takže i po pravidelném používání budete mít póry stejně velké, jen se po aplikaci 'schovají'. Neříkám, že krém nefunguje, na někom s kvalitnější pletí může mít prokazatelné účinky, ale se mnou neudělal vůbec nic.


Daleko lépe s účinností je na tom Sudocrem. Ten jsem používala většinou jen lokálně na nezbedné pupínky, ale poslední dobou jsem ho zkusila na noc na nos a tváře. A ejhle! On krásně stahuje póry. Pokud máte jemnější póry, myslím, že by vám od nich mohl kompletně pomoci. Těm mým pomohl, prokazatelně je zúžil, ale úplně je nevymýtil. To bych krém musela používat každou noc, což zase není moc vhodné, protože Sudocrem pleť solidně vysušuje.. Takže ho používám na nejkritičtější oblasti jednou za čas a jsem celkem spokojená.


Toto jsou moje dosavadní zkušenosti v boji s nepěknými rozšířenými  póry. Třeba něco pomůže alespoň vám.


Hezký den! :)


PS.: Více než dva měsíce používám dvojici produktů, ze kterých jsem z počátku skákala metr nad zem a myslela, že svoje póry už nikdy neuvidím.. ale jak tušíte, skončilo to poněkud jinak. Report bude co nevidět.

Komentáře

  1. Také bojuju s rozšířenými póry a kosmetička i kožní doktorka mi řekly, že póry "vyléčit" nejde. A pokud to něco slibuje, je to jen reklamní tah. Můžeme je max. vyhladit bázema atd. (mimochodem Benefit Porefessional je na to skvělý), ale nikdy nezmizí..

    Jane´s colours.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak já chodím na špachtli taky pravidelně a teda, žádný relax to není, bolí to jako sviňa =/ pleť mám po tom však dalších 14 dní jemnou a hladkou.. Po tom se mi začně pomalu léčit sama a jetšě zjemní. Nejhorší to je cca 3 týdny po kosmetičce, to už netrpělivě očekávám termín další návštěvy, protože to už začíná být neúnosné =/

    OdpovědětVymazat
  3. Mě každá kosmetička sice říkala něco jiného, ale když to shrnu, tak prý když mám menší pory, tak se jich zbavit můžu. Těch větších, což mám já, se nezbavím nikdy. Ale můžou se trochu zmenšit..
    U jedný kosmetičky to byl relax, u další to občas zabolelo, ale alespoň mi pleť vyčistila pořádně..

    OdpovědětVymazat
  4. Tak je fakt, že já mám prostě divnou pleť. Nikdy jsem póry nemívala, teď se mi najednou dělat začaly, ale je fakt, že od dob, co jsem začala navštěvovat kosmetičku, se zmenšily a už jsou to jen takové tečičky. Jsem zvědava, jestli se mi někdy podaří dosáhnout toho mít zcela hladkou zdravou pleť.. =/

    OdpovědětVymazat
  5. Divnou určitě ne:) Já jsem vždycky měla pleť jak dětskou prdelku, ale pak se to v pubertě zhoršilo.. nejdřív pupínky, pak pory.. Pupínky se jakš takš daly do pořádku, ale jinak to stojí za prd. Když jsem byla poprvé (a naposled) u kožařky, tak mi řekla, že se to zlepší věkem.. :D

    OdpovědětVymazat
  6. Ja som bola teraz na dermobrazii a bol to horor....uplne strasne najme preto ze mi potom este docistovala plet mechanicky, cervena som bola 3 dni, na nose som sice z toho mala mensie pory ale na licach kde ich mam najvacsie to nepomohlo vobec :(

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj autorko, mohla bys mi dat kontakt na tu kosmeticku? Jak pises ze je dobra a je velky plus ze ma te naradi) Dekuji. Katrin.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, bojím se, že ne. Zhruba před rokem jsem šla kolem, že se opět objednám, ale salón byl zavřený. A paní byla odněkud od Liberce, takže jí už asi v životě nepotkám.. Ale docela dobré zkušenosti mám i s kosmetičkami v bazénu v Praze Podolí. Nevím, jak moc to máš z ruky či ne... :)

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Flíčky po akné? Žádný problém!