Sušenky s burákovým máslem

V rámci upotřebení burákového másla (ne, že bych ho nejraději nesežrala samotné) jsem pátrala po dobře vyhlížejících receptech a mezi mými milovanými muffiny jsem narazila na sušenky. Je to jednoduchý a celkem rychlý recept. A slina vám poteče už při pečení..



Na 24 kusů sušenek budeme potřebovat:

1/2 šálku cukru
1/2 šálku hnědého cukru
1/2 šálku změklého másla
1/2 šálku burákového másla
1 vejce
1 1/4 šálku hladké mouky
3/4 lžičky jedlé sody
3/4 lžičky prášku do pečiva


Změklé máslo utřeme do pěny. Přisypeme cukr a znovu třeme. Poté přidáme burákové máslo a vejce a ještě chvíli třeme. V menší misce si smícháme suché ingredience a po částech je vmícháme do ušlehaného másla. Těsto na závěr prohněteme rukama a dáme ztuhnout do lednice alespoň na 3 hodiny.



Z vychladlého těsta tvoříme malé kuličky, které klademe na pečící papír cca 7 cm od sebe. Aby se nám kule lépe tvarovaly do výsledné podoby, je lepší je na chvíli dát do lednice, či mrazáku. Tak na 10 minut. Pak si vezmeme vidličku a velmi jemně kuličku stlačíme a vytvoříme tak mřížku. Opatrně, těsto se velmi rádo lepí!





Pečeme cca 10 minut na 200°C, dokud nejsou sušenky zlaté. Pokud je hned nezblajznete, sušenky vydrží v dobře uzavřené krabici i měsíc.


Mřížka se mi bohužel roztekla a rozpekla, ale i tak jsou sůši k sežrání.

Dobrou chuť! :)

Komentáře

  1. arašidove maslo som už jedla ale taketo niečo som ešte nevidela vyzera to dobre:)

    OdpovědětVymazat
  2. Pokud ti arašídové máslo chutná, tak si zamiluješ i tenhle recept. Sušenky jsou krásně voňavé a křupavé:) Můžeš zkusit i zmiňované muffiny, ty jsou také výborné!

    OdpovědětVymazat
  3. arašídové máslo jsem zatím nezkoušela. Nyní ujíždím na domácích houskách...

    OdpovědětVymazat
  4. Hmm, domácí houstičky mám také ráda, teď jsem se dostala k výbornému receptu.. Ale když mě honí mlsná, tak raději sáhnu po něčem sladkém a tyhle sušenky jsou přesně ta věc, která mě plně uspokojí! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Arašídové máslo mám ráda, takže by mi to určitě chutnalo. Vypadá to moc hezky ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Taky jsem už jednou zkoušela podobné, byly vynikající! To burákové máslo tomu dává jedinečný šmak! :)
    Určitě upeču z kukuřičné nebo špaldovky :).
    Pa
    Jane

    OdpovědětVymazat
  7. Vidíš, zkusím je taky z jinačí mouky.. a asi se vrhnu na výrobu rovnou, honí mě mlsná! :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!