Udělej si sám: domácí depilace

Na ženskou jsem opravdu chlupatá. Nepřeháním. Kdybych se tak měsíc neholila, mám nohy chlupaté víc, než můj táta a přítel dohromady. Fakt nekecám. A tak stále hledám účinné pomocníky, kteří by mě toho porostu co nejlépe zbavily. Žiletka je sice fajn, ale holit se ob den.. to není zrovna moc pohodlné.

Proto jsem přistoupila k drastičtější metodě, neboli depilaci. K té můžete použít elektrický strojek, voskové pásky, koupit si cukrovou pastu a k tomu určené trhací pásky, nebo si cukrovou hmotu uvařit za zlomek ceny doma.




Rozpis je jednoduchý, za suroviny dáte +/- 20Kč a vzniklá hmota vám vydrží nejméně na čtyři použití. Budete potřebovat:
500g cukru
60ml vody
60ml citronové šťávy

Všechny suroviny dáme do velkého kastrolu a promícháme. Za občasného míchání přivedeme k varu. Ztlumíme plamen a na mírném ohni vaříme zhruba 15 minut, dokud nebude směs zahoustlá a nebude mít medovou barvu.



Takhle to zní jednoduše, ale přidám několik vlastních postřehů:
  • Kastrol zvolte opravdu velký, protože jakmile začne hmota bublat, je to hotové hrnečku vař! Poprvé mi část cukrové hmoty skončila na sporáku.
  • Suroviny zamíchejte před tím, než začnou vařit. Pak raději už moc nemíchejte, nebo jedině se zvýšenou opatrností. Přijde mi, že míchání v tomto případě podporuje efekt 'hrnečku vař!' z předešlého bodu.
  • Sice jsem vyčetla, že se směs má vařit 10- 12 minut, ani o minutu víc, jinak bude nepoužitelná, ale já jsem vařila celých 15 minut a konzistence je super. Chce to řídit se barvou, která má být ve výsledku tmavě medová.
Když máte cukrovou pastu hotovou, nechte ji dostatečně vychladnout. Nejlepší je si ji připravit 24 hodin před 'akcí' a nechat ji při pokojové teplotě ztuhnout. Pak se s hmotou lépe pracuje.


Hmota by se měla táhnout jako žvýkačka.

A teď samotná 'akce'. Kromě cukrové pasty si k ruce připravte širší pruhy látky (staré prostěradlo) nebo pečící papír. Pokožku před depilací umyjte mýdlem či sprcháčem, aby se odmastila. Poté naneste cukrovou pastu proti směru růstu chloupků. Přitlačte, aby byly všechny chloupky pěkně obalené. Přiložte látku, uhlaďte a trhněte směrem po růstu chloupků.
  • Je lepší nanést silnější vrstvu pasty. Máte pak jistotu, že chloupky odstraníte všechny a na první pokus.
  • Nebojte, nebolí to. Je to jako náplast. Musíte být dostatečně rychlí a netahat po kouscích.
A výsledek? Dokonce i moje nohy vydrží hladké téměř 14 dnů a to není vůbec špatné. Nemám zkušenost s kupovanou cukrovou pastou nebo voskovými pásky a tak neumím posoudit, zda jsou účinnější či ne, ale s touto metodou odstraňování chloupků jsem momentálně spokojená.

Hezký den! :)

Komentáře

  1. Nevypada to slozite. Ja pouzivam tedy ziletku a sem tam strojek, ale naposled se mi po nem tak osklive asi zanitily chloupky, ze se ho ted bojim.

    OdpovědětVymazat
  2. Jestli se nebojíš trhání, určitě vyzkoušej! Když nepočítám přípravu pasty, tak je to navíc rychlé a celkem účinné :)
    Taky se mi párkrát stalo, že se mi po holení zanítily chloupky. Chce to po každém holení, ať žiletkou či strojkem, vydezinfikovat. Kamarádka to jednou zanedbala a udělal se jí na obou nohou takový zánět, že musela do nemocnice na antibiotika.. kdyby prý přišla o den dýl, zánět by už nešlo zastavit a muselo by se amputovat.. Takže dezinfekci rozhodně nezanedbávat!! Nejlepší jsou pánské vody po holení nebo balzámy :))

    OdpovědětVymazat
  3. Tak nohy mam ok, nepouzivam ani zadne peny nic, staci mi voda. Trham spise trisla atd:D a posledne to proste strojek vzal nejak spatne.

    OdpovědětVymazat
  4. já teda používám žiletku, ale teď v zimě mě nebaví moc holit si nohy denně, tak to nechám chvíli odrůst a tohle zkusím! akorát mám jenom menší hrnce, tak toho dám radši polovinu, abych nemusela čistit sporák :D

    OdpovědětVymazat
  5. Já si nohy normálně holím ob den, takže těch cca 14 dnů hladkých nohou je pro mě něco jako zázrak! :)
    Poloviční dávka ti vystačí určitě na dvakrát. Alespoň vyzkoušíš, jestli ti to bude vyhovovat.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Flíčky po akné? Žádný problém!

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Kokosák na afty