Silná trojka Saloos: květová voda Rosalina

Minule jsem vám představila hydrofilní odličovací olej, první část mé večerní očisty pleti. Dnes se podíváme na zoubek druhému kroku, kterým je květinová pleťová voda Rosalina.

Ta obsahuje výtažky z listů australského čajovníku. Je proto mimořádně vhodná pro mastnou a problematickou pleť, kterou dezinfikuje, zklidňuje a zabraňuje vzniku dalších zánětů. 


Jako většina produktů Saloos, nese i tato květová voda označení CPK. Složení je krátké a jednoduché: Malaleuca ericafolia water, Ethanol. 





Balení je opět skleněné s na první pohled praktickým rozprašovačem. Ten ale netvoří mlhu, jako moje oblíbená Salcura či Purity Vision, ale do obličeje stříká solidní gejzír vody. Což je celkem nepříjemné a hlavně neúsporné. Za 6 týdnů používání jsem téměř na dně lahvičky. Další balení si v rámci úspor raději přeliju do jinačí lahvičky.




Kromě rozprašovače ale nemám, co bych květové vodě vytkla. Jemně bylinkově voní, pleť nedráždí (i přes slabý obsah alkoholu), ani nevysušuje. Naopak ji po čištění ( rozuměj mačkání pupínků) zklidní. Výborně!


Mimo obličej jsem květovou vodu vyzkoušela i na podrážděnou pokožku po holení a dočkala jsem se stejně rychlého zklidnění, jako v případě roznípaných pupínků. Z tohoto důvodu uvažuji, že si jí nakoupím do zásoby..


Příště vám povím o posledním kousku večerní rutiny, o levandulovém regeneračním oleji. Máte/ znáte květové vody?


Koupíte v téměř každém DMku, nebo tady.

Hezký den! :)

Děkuji firmě Saloos za poskytnutí produktu k recenzi.

Komentáře

  1. Nemáme, známe a asi koupíme. :)

    OdpovědětVymazat
  2. znám, ale nikdy jsem žádnou nezkoušela. to si prostě jenom nastříkáš na obličej nebo to pak smyješ? zrovna ta Rosalina řada by se mi hodila na moji pleť, možná někdy vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  3. Květovou vodu si nastříkám na obličej, nechám ji trochu vsáknout a pak vetřu trochu oleje. Nesmývám. Rosalina je na obličeji i všude jinde po těle příjemná, neštípe ani nic, takže je smývání zbytečné :)

    OdpovědětVymazat
  4. hmm hmm :) píšu si na wishlist!
    jinak jsem tě označila u sebe na blogu v TAGu, tak jestli máš chuť v něm pokračovat, budu ráda

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!