Udělej si sám: projasňující pleťový peeling

Tuto jednoduchou vychytávku jsem poprvé viděla u Moory a pak taky tady a tak jsem byla pevně přesvědčená, že pomůže projasnit a zlepšit pleť i mě. Na peelingy moc nejsem, vždycky jsem měla tak akorát gel s peelingovými zrníčky a ty mě na obličeji spíš jen šimraly a výsledek nikde..

Jenže tenhle recept na domácí peeling je tak jednoduchý.. a ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása a že se nemá nic přehánět. Navíc, všechny ingredience najdete doma ve špajzu a stojí pár korun, takže pokud vám peeling nebude náhodou vyhovovat, nemusíte si rvát vlasy, kolik jste zase utratili..



Složení je velmi jednoduché a krátké. V mističce si smícháte:
50g sušeného mléka
50g solamylu
10g jedlé sody
A nasypete do uzavíratelné nádoby. 

Na jedno použití stačí jedna polévková lžíce směsi, kterou trochu naředíte vodou a nanesete na vlhkou pleť. Vypadá to.. všelijak. Takže naneseme na obličej a chvíli jemně masírujeme. Je to příjemné, jemné.. akorát mi to smrdí jako čínské jídlo (ne, že bych neměla čínské jídlo ráda, ale nemusím ho mít za každou cenu na obličeji).



Přes čichové vjemy jsem se naštěstí přenesla a tak používám peeling ob den před či před nanesením masky. A musím potvrdit, že pleť je po něm čistší, hladší, rozzářená a tón pleti je více sjednocený. Kromě toho prý peeling funguje i na černé tečky a akné. Proto neváhejte a tento špajzový zázrak vyzkoušejte také!

Hezký den! :)

Komentáře

  1. já jsem teď začala s OCM a jsem spokojená, tečky se mi vydrolily hned po první aplikaci! na tohle jsem se už dívala u Moory, ale asi by mi vadila ta "vůně" :D

    OdpovědětVymazat
  2. Olej na obličej teď nějakou dobu používám a jsem s ním spokojená. Když jsem si ale s konopným chvíli masírovala obličej, tak nejenže to nemělo žádný účinek, naopak mi do druhého dne vyskákaly pupeny..
    Jako ta směs zas tak hrozně nesmrdí, mamce to třeba příjemně voní :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Flíčky po akné? Žádný problém!

Kokosák na afty

Jak jsem změnila názor na Mádaru