Udělej si sám: sprchové mléko

Letos na jaře přišla Nivea s převratnou novinkou, sprchovým mlékem. Já i mamka jsme ho vyzkoušely, ale nějak zvlášť jsme z výsledků nadšené nebyly. Pokožka nebyla tak suchá, jako obvykle, a interval se mezi mazání krémem o jeden den prodloužil. Ale.. žádný spásný zázrak to nebyl (recenze Nivea sprchové mléko zde).

Nedávno jsem narazila na návod na domácí sprchové mléko. Člověk si tam namíchá co chce, v jakém poměru chce a hlavně si sám určí, jak moc mastné a výživné jeho sprchové mléko bude. A to se mi moc zamlouvalo.

Potřebovala jsem kondicionér na vlasy (lahvička mi pak sloužila jako odměrka na další suroviny), jojobový olej (můžete ale použít i olivový či nějaký jiný), tělové mléko a prázdnou lahvičku se širším hrdlem.



Do prázdné lahvičky jsem dala jeden díl kondicionéru, dva díly tělového mléka a 1/4 dílu oleje (můžete dát samozřejmě víc, záleží, jak moc mastné mléko chcete). A pořádně jsem protřepala. Výsledný produkt byl hodně tekutý a připomínal spíš bílou vodičku ( konzistence záleží na tom, jaké použijete suroviny a také v jakém poměru je namícháte).

Aplikovala jsem na vlhkou pokožku, chvíli roztírala a opláchla. Pokožka je jemná a hydratovaná, avšak povinnosti pravidelného mazání mě ani toto domácí sprchové mléko nezbavilo. Bohužel. Co mě na něm ale baví je míchání vlastní vůně, hustoty a složení. Příště zkusím složky zase trochu pozměnit. Zkusíte si také namíchat svoje sprchové mléko?

Hezký den! :)

Komentáře

  1. Vypadá to docela fajn, ale celkem mě zarazil cen kondicionér, nevím, jestli bych ho na sebe chtěla patlat:D
    The Huge Lover

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Flíčky po akné? Žádný problém!

Kokosák na afty

Jak jsem změnila názor na Mádaru