Hydratační krém s leknínem

Krém pro mladou pleť od Body Farm mám doma docela dlouhou dobu a musím přiznat, že jsem ho dopotřebovala jen proto, že byl na poličce. Krém jsem si objednávala spolu s dalšími produkty Body Farm a zpočátku jsem byla nadšená. Po čase ale moje nadšení zmizelo..

Hydratační krém je bohatý na výživné látky, udržuje pokožku přirozeně krásnou a chrání ji před UV zářením. Navíc má pleť uklidňovat a hojit. Podle popisu je tedy krém ideálním společníkem na léto.



Krém lehce svěže voní jako nějaký parfém. Je to krásná letní vůně. Konzistence je trochu hutnější, ale roztírá se a vstřebává dobře.




Ke složení této údajně přírodní kosmetiky jsem se už několikrát vyjadřovala, takže teď jenom přidávám složení výrobku k prostudování. Oproti jiným produktům je ale krém zlatý.


Krém jsem si koupila v červnu a hned jsem začala mazat. Jelikož nebylo moc teplé počasí, trochu hutnější krém mi vyhovoval. S teplejším počasím ale přišly pupínky a ucpané pory a ty krém spíš ještě více zanášel, než aby je hojil. Takže putoval na poličku..

Tady udělám menší odbočku. a) Pokud mi někdo řekne, že krém je vhodný pro mladou pleť, jako cílovku si představím někoho cca patnáctiletého. Většina lidí v tomto věku má pleť smíšenou, ne- li mastnou a aknózní, takže pokud by jim krém měl pleť ještě více zanášet tak jako mě, nepovažuji ho vůbec za vhodný pro takovýto typ pleti. b) Jak mnozí z vás už ví, Body Farm je řecká značka. V Řecku určitě mají teplo, kolikrát větší než u nás. Zajímalo by mě tedy, kolika mladým (dle mého pohledu cca patnáctiletým) Řekům by tento krém v parném počasí pleť nezanášel a neucpával (ale je dost možné, že mladí Řekové mají úplně jinou pleť, než mladí lidé ve střední Evropě). Toto jsou jenom moje myšlenkové pochody..


Když se ochladilo, krém jsem domazala. Nejsem prostě zvyklá vyhazovat kosmetiku.. Tentokrát se mi pleť nezanášela, ale také jsem nepozorovala žádný ze slibovaných účinků. Jako bych se natřela modrou Indulonou, kterou považuji za takovou nouzovku, která je vždy po ruce a nic nezkazí.

Krém sice příjemně voní, ale dost zanáší póry. Proto bych ho rozhodně nedoporučila někomu s mladou (rozuměj mastnou) pletí. Vyhovovat by mohl jedině sušší pleti. Právě z tohoto důvodu a díky nekvalitnímu složení si ho opravdu znovu nepořídím.

Hezký den! :)

Komentáře

  1. tento krém jsem dostala od bratra k narozeninám :D a musím říct, že není špatný, co se do efektu týká, já sem celoročně jak vysušenej pomeranč, takže s tím, že je hutnější, problém nemám ani v létě
    Co se týká slova "přírodní" takhle jsem to nestudovala a ani mi to nějak taky nevadí

    Blondies z My Blond World

    OdpovědětVymazat
  2. No prosím, tak jsem to trefila správně, že krém bude spíš pro sušší pleť :) Já jsem se složením taky do nedávna nezabývala, ale co jsem po jednom krému skončila na kožním, už si raději dávám pozor.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!