Best is off 2013

Nemůžu samozřejmě jenom chválit a tak po pochvalných článcích musí na řadu nutně přijít i trocha nadávek na kosmetiku, která mě v průběhu uplynulého roku nejvíce zklamala, naštvala a na... však to znáte.

Dekorativní kosmetika: řasenka

Nejvíce z dekorativky mě zklamaly řasenky. Kdybych to měla shrnout v jedné větě, tak to byly všechny, které nebyly od značky MaxFactor. Jmenovitě to byla Nivea Elastic Lash, Maybelline Collosal Volume a Gabriella Salvete D'Amore. Všechny hrozivě slepovaly a dělaly šmouhy pod očima.




Dekorativní kosmetika: krémové laky Gabriella Salvette

Asi jsem divná, ale kromě pískových laků mi od GS na nehtech nic nedrží. Laky jsou na mě hodně tekuté, špatně se vrství, dělají mapy a do 24 hodin se začínají olupovat!

S GS si ty nehty prostě normálně nenalakuju.. i když ta barva je naprosto úžasná!

Dekorativní kosmetika: sortiment Sally Hansen
Po výrobcích Sally Hansen jsem dlouho toužila, ale nakonec jsem byla pěkně zklamaná. Laky na nehtech nevydrží ani den, ať dělám, co dělám. 
Podobně je na tom i top coat SH, samovolně se z nehtů odlupuje a po dni vám na nehtech skoro nic nezbude. Navíc, za prodejní ceny, mi přijde kupování cokoliv od SH jako  zbytečné vyhazování peněz.




Dekorativní kosmetika: tužky na oči Essence
Některé produkty Essence jsou sice sympatické a celkem použitelné, žel do této skupiny nepatří většina tužek na oči (hlavně z limitek). Mají nulovou výdrž a na očích se akorát matlají. Této vlastnosti jsem si u většiny z nich všimla už v obchodě a nekoupila je, ale v zatmění mysli jsem si přeci jenom jednu pořídila .. a ta po pár použitích letěla do koše.



Péče: značka Body Farm a jejich odličovač s heřmánkem

Značka Body Farm mě zklamala celkově: propagují přírodní kosmetiku, kde jsou sulfáty a minerální oleje nahrazovány rostlinnými výtažky, ale ve výsledku vám domů dorazí výrobky plné parabenů, BHT a jiných věcí, jejichž jména jsem už zapomněla. Problém je, že si před objednáním nemáte šanci přečíst celé složení daného výrobku a tak musíte spoléhat na strohý popis, že produkt neobsahuje minerální oleje, propylenglykoly či silikony. A pak vám dorazí produkt, který výše jmenované složky sice neobsahuje, ale je v něm daleko více jiných fujtajblů.
Když pominu hnusné složení, kosmetika, jako taková, svoji funkci plní celkem obstojně. 
Tedy až na jemný odličovač očí s heřmánkem. Odličovač v očích pěkně štípe a mizerně odličuje. Má problém i s obyčejnou nevoděodolnou řasenkou. Když dám odličovače na tampon více a chci ho pak vymačkat pryč, divně pění..



Péče: mýdla Auroville
Na přírodní indická mýdla jsem se tuze těšila. O to větší bylo moje zklamání, když tea tree mýdlo s mými pupínky nezmohlo zhola nic. Ale to by ještě šlo. Mýdlo Aloe vera pro intimní hygienu mi způsobilo daleko větší potíže... Přírodní nepřírodní, tyhle mýdla mi už nesmí přes práh!



Péče: Vichy
Domů mi nesmí ani Vichy, byť ho v každé druhé reklamě a lékárně vychvalují. Jednou jsem po něm skončila na kožním to mi jako jasný důkaz stačí. Nebudu se rozhořčovat, vícero nadávek si můžete přečíst v původním článku.



Péče: Himalaya Herbal Healthcare
Podobným zlem jako Vichy je pro mě i tato značka. Pleťová maska s neemem mě na obličeji pálila, ale ještě se to dalo. Horší byla mycí pěna, která mi obličej vysušila, podráždila a způsobila nepěkné podkožní boláky. Never more! Původní lamentování si můžete přečíst tady.



Péče: Garnier Pure
V dobách puberty jsem v podstatě používala jen Garnier proti akné. Oni ani u nás v drogérii nic jiného neměli.. Logicky jsem tedy chtěla vyzkoušet šťavnatou novinku s výtažky z granátového jablka a grepu. Nebudu chodit dlouho kolem horké kaše, stálo to za prd. Obličej jsem si s oběma produkty myla jen občas, přesto mi ho vždycky vysušily, takže se pleť zmastila více, než obvykle. Pro smíšenou pleť tedy nic dobrého.. 




Tak, to jsem si pěkně zchladila žáhu! Která kosmetika nejvíce naštvala vás svojí nefunkčností či zhoubnými účinky?

Hezký den! :)

Komentáře

  1. Teda, pro me rasenka D'Amore je ta vubec nejlepsi. Udela mi tak nadherny rasy, dlouhy, husty, natoceny a neslepuje mi vubec. Lepsi rasenku jsem nemela.

    OdpovědětVymazat
  2. Každá máme jiné řasy a jiné požadavky:) Mě většinou všeobecně chválené řasenky moc nesedí..

    OdpovědětVymazat
  3. já docela čučím, že nevyhovuje top coat od SH, je můj nejoblíbenější a jakýkoliv lak mi s ním vydrží týden! zajímavé, jak jsou každé nehty jiné, přitom zrovna do nich bych to neřekla, jsou to přece jen nehty, ne? a přesto každému drží něco jiného ... jsem se zase zamotala do vlastních myšlenek :D ... každopádně mě nejvíc zaujala ta "přírodní" značka Body Farm, to jsou teda pěkní šmejdi, bych si klidně i stěžovala, že klamou zákazníky!

    OdpovědětVymazat
  4. Jestli chceš lak s podobným odstínem, jako má ten GS, tak omrkni lak Rimmel Lycra - odstín Velvet Rose, přijde mi skoro stejný :) A taky mi nesedí žádné řasenky krom Max Factor.

    OdpovědětVymazat
  5. Liško, mě všeobecně chválená kosmetika většinou nevyhovuje, jak laky, řasenky, rtěnky.. jsem opravdu divná :)
    Sabino, děkuju za tip. Rimmel vyzkouším, jejich laky mi celkem vyhovují a pokud mají nějakou pěknou fialovou v nabídce.. bude moje! :))

    OdpovědětVymazat
  6. S laky GS naprostý souhlas. Řasenku d'amore mám a jsem moc spokojená. Řasy mi skvěle zhustí. to přesně potřebuju. Jen dost neprodlouží a obtiskává se... Moje TOP jsou Look out od Astor a Vampire od Garnier

    OdpovědětVymazat
  7. Jsem ráda, že má na laky GS alespoň někdo stejný názor :) Připadám si jako hrozný exot, když je všichni chválí a kupují do zásoby a mě hned slezou z nehtů.
    Vidíš, řasenky od Astor jsem ještě nezkoušela. Poslední dobou se skoro bojím koupit si nějaký nový 'model'. Většina řasenek se mi totiž otiskuje pod okem a dělá černé šmouhy.. asi to bude mojí mastnější pokožkou.

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to si Look Out nekupuj, je v tom extrém:-) Četla jsem, že řasenky od Dermacol moc neopadávají. Jenže ty mají zase moc velké kartáčky... Já to teď dělám tak. že si oblíbený kartáček namáčim v tubě úplně jiný řasenky:-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!