Ve rtěnce je olovo... inspirace vol. 2

Aneb druhý díl čtenářského deníku. Postupně se prokousávám knížkou Ve rtěnce je olovo a zase jsem narazila na pár rad, se kterými bych se ráda podělila. Tentokrát to bude o tělové a vlasové kosmetice.




Mastné vlasy a lupy

✓ Polévkovou lžíci jablečného octa smíchám se šálkem vody a touto směsí oplachuju vlasy po každém umytí. Nechám chvíli působit (měla by se 10 minut) a pak opláchnu chladnější vodou. Zázraky nečekejte, ale je to příjemné :)

Jemná pokožka

✓ Kartáčováním těla směrem k srdci spešl kartáčem (mají v drogérce) se z pokožky odstraní odumřelé pleťové buňky, pokožka se lépe prokrví, zlepší se funkce lymfatických žláz.. a mimo to je to příjemné. Kartáčovat by se mělo každý den ve vaně před sprchováním. Asi je vám jasné, proč říkám 'by se mělo'...

✓ Fajne domácí peeling si můžete vyrobit z 250 gramů třtinového cukru či mořské soli, stejného množství oleje (mandlový, olivový,...) a zhruba 20 kapek oblíbeného esenciálního oleje. Smíchat, plácnout na pokožku a peelingovat,...

Celulitida

✓ Kofein zlepšuje prokrvení pokožky, to všichni víme. Takže teplý lógr smíchám s trochou olivového oleje, plácnu na problematické partie a chvíli masíruju. Na pomoc si vezmu klidně nějaký mučící nástroj. Minimálně, masáž je příjemná a hezky to voní...

Strie

✓Stačí rozpustit 15 gramů včelího vosku ve vodní lázni, odstavit z plamene a přidat 50 ml mandlového, jojobového či olivového oleje a 25 kapek esenciálního oleje, třeba levandulového či grepového. Nechám vychladnout a patlám na krizové partie, kdy si vzpomenu. Samo nejlépe denně.

Ruce

✓ Nehtový olejíček jsem si vyrobila ze 2 čajových lžiček ricínového oleje, stejného množství soli a lžičky kukuřičného oleje. Směs vyživuje nehtové lůžko a hlavně se po pěti minutách smyje vodou, takže nemám mastňácké ruce.

✓ Kupovat si peeling na ruce mi přijde jako zbytečnost, ale zkusila jsem si smíchat 50 gramů třtinového cukru s dvěma lžícemi oleje (mandlový, olivový,...) a je to fajn.

Nohy

✓ Proti smrádku je dobrý tea tree olej, to určitě víte. Koupel z 5 kapek tea tree oleje, 125 gramů čerstvé šalvěje, máty a rozmarýnu, stejného množství jedlé sody a 3 litrů vody nožky hezky provoní na dlouhou dobu a navíc je koupel suprově osvěžující.

✓ Na unavené nohy je fajn i koupel ze 2 lžic mořské soli, rozmarýnu a zázvoru. Opravdu pomůže od bolavých nohou a zbaví je tíhy po celém dni.

Nejvíce se mi na těchto receptech líbí, že si člověk koupí litr oleje, kilčo cukru, esenciální olej a má na rok vystaráno! :)

Jakými babskými radami či podomácku vyrobenými recepty pečujete o tělo a vlasy vy?

Hezký den! :)

Rady čerpány z publikace Gillian Deacon Ve rtěnce je olovo, Backbone Inc., 2011.

Komentáře

  1. Super tipy! já si dělám občas masku na vlasy z olivového oleje a citronu. Dělala jsem si taky hořčicovou masku na růst, ale od toho jsem upustila, protože mě to strašně pálilo a vlasy mi rostou rychle i bez ní. ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Na domácí peeling se chystám, mám šílenou spotřebu, takže už se to u mě ani jinak nedá :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!