Ve rtěnce je olovo... inspirace vol.3

Poslední díl z mého čtenářského deníku podle knihy Ve rtěnce je olovo je sice krátký, zato se zabývá důležitou věcí, a to hygienou. Ústní i intimní a to je echt důležité.




Zuby

✓ Občas místo pasty použijte jedlou sodu. Stačí jednou do týdne. Soda sice nepění, ale zuby krásně přirozeně vybělí.

Afty

Jak víte, moji oblíbenci...

✓ Jablečný ocet zředíme teplou vodou 1:1 a kloktáme. Nejlépe každý den preventivně, když mám afty, tak klidně i dvakrát za den.

✓ Dobré je taky kloktání odvarem z (nejlépe čerstvého) rozmarýnu. Na litr vody dám dvě lžíce nasekaného rozmarýnu, přivedu k varu a nechám dvě hodiny odstát. Používám místo ústní vody. Jestli chcete můžete přidat i pár kapek tea tree oleje.

✓ Přímo na afty můžeme aplikovat sezamovou pastu. A pokud aftů zrovna nemáte v puse stopadesát, funguje to. Se sezamem se nemusíte mordovat doma, kupte si u Arabů pastu tahini. Nejen, že to léčí, ale také to chutná :)

✓ Když už mám pusu plnou aftů, kápnu si dvě kapky tea tree oleje přímo na kartáček a čistím. Urychlí to hojení a okamžitě uleví od bolesti.

Intimní hygiena

✓ Ač jsem se gynekologických problémů zbavila (ťuk ťuk), mám v rezervě recept z 2 l teplé převařené vody, půl šálku jablečného octa a 10 kapek tea tree oleje. Nebo stačí jenom voda a pár kapek tea tree.

✓ Jednou týdně pro prevenci používám odvar z rozmarýnu. Do litru vařící vody dám 2 lžíce (čerstvého) rozmarýnu, přiklopím pokličkou a nechám 2 hodiny stát. Přecedím a vyplachuju jako kupovaným roztokem.

A to bychom měli všechno. Doufám, že jsem vám některými radami pomohla, inspirovala vás k vyzkoušení něčeho nového, nebo alespoň pobavila, co všechno se dá na tělo naplácat...

Vyzkoušíte některou z těchto rad? Máte nějaké vlastní tipy na domácí kosmetiku?

Hezký den! :),

Rady čerpány z publikace Gillian Deacon Ve rtěnce je olovo, Backbone Inc., 2011.

Komentáře

  1. Jelikož tuhle knížku čtu, určitě z ní něco vyzkouším. Postupně si kupuju "přírodnější" kosmetiku a je to hned lepší pocit, než naběhnout bez rozmyslu do drogerie a nakoupit vše možné. Teda, né že bych z toho pak neměla chvíli dobrý pocit - to jo, ale takhle vím, že to, co jsem si koupila, alespoň bude mojí pleti prospěšnější a třeba ani neutratím tolik peněz za zbytečnosti :)

    Chci zkusit nějaké home-made pleťové masky a zkoušela jsem už i peeling z ovesných vloček.

    OdpovědětVymazat
  2. Na intimní hygienu je ještě super odvar z měsíčku jako sedací lázeň - i při akutních problémech. Tlumí to bolest a svědění a výrazně pomáhá léčbě.

    OdpovědětVymazat
  3. Moni, já jsem přírodní kosmetiku ze začátku brala jenom jako reklamní tah a teď vidím, že je opravdu v mnohých směrech lepší a kvalitnější. A teď mám taky daleko lepší pocit a hlavně neutrácím také sumy za kosmetiku, kterou ve výsledku vyhodím, protože mi nevyhovuje.
    Luci, to je dobrý tip! :) Že je měsíček super léčivka, to vím, ale nenapadlo mě ho použít tímto stylem.

    OdpovědětVymazat
  4. Bezvadný článek. Prima rady, které tedy musím vyzkoušet. Hlavně afty!

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, snad Ti to alespoň trochu pomůže. Zrovna mám v puse 2 afty, kloktám rozmarýnem a jablečným octem o sto šest a je to kapánek lepší.. ale stejně, takové věci, jako jsou afty, bych zakázala!

    OdpovědětVymazat
  6. Jsem moc ráda, že máme podobný názor. Už mě to bezhlavé utrácení v drogeriích stejně moc nebaví. A chci něco funkčního a prostě i přírodnějšího..
    Ale co mi chybí jsou pestré a krásné obaly. Třeba od Balea.. ty já můžu, no. :D

    OdpovědětVymazat
  7. A jéje, tak beru zpět, tady už je vymyto. Psala jsem komentář ke kuličkovým deo od Alverde, kdybych si pročetla blog a došla až sem, věděla bych, že je to marné, že tady nějaké hlubší zapojení mozku a to bez urážky, není prostě možné. :) Co je in, bio, zní hezky, zdánlivě logicky (ovšem jen těm, kteří nedávali v chemii pozor ani na gymplu) to bereme za své, koupíme si knížku, bio produkty a budeme žít zdravě a eko a správně až do smrti a vyhne se nám rakovina a vůbec všechno, jupí. No tak to je fakt moc...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!