Henna?! Henna!

Co se týče vlasů, vyzkoušela jsem toho víc než dost, začalo to melírem a skončilo zrzavou barvou a objemovou trvalou. A pak mě to přestalo bavit. Tedy až na tu trvču, s tou jsem spokojená. Vůči jiným vlasovým změnám jsem byla chladná, až mě jednoho dne Renča, velký to experimentátor, navedla, ať vyzkouším hennu. Jako jo, zábal s hennou jsem už kdysi měla, ale barva? Co když to bude reagovat s tou mojí trvalou?



Ale zvědavost byla silnější než obavy a pro lehké tónování své myší blond jsem sáhla po odstínu zlatá blond od Henné Color. Prášková barva má celkem jednoduché přírodní složení, kde je extrakt z henny zastoupen až na posledním místě. Jen heřmánek, reveň a kasie vlasy lehce tónují do žluta. Žádná divočina. Prý to s vlasy nemusí udělat vůbec nic, ujistila mě Renča.


Sypká směs se smíchá a malým množstvím horké vody a aplikuje nejlépe štětcem na barvu na vlhké vlasy. Já to z roztržitosti flákla na suché, ale prý to nevadí. A počkala jsem si dvě hoďky. Henna ztvrdla, seschla a vymývala jsem ji z vlasů docela dlouho. Překvapivě to ale šlo dobře, nezůstávaly cucky, vlasy se necuchaly.



TIP:
* Vlasy by se po barvení hennou měly umýt jen čistou vodou.
* Stejně tak by se vlasy neměly mýt ani na druhý den po obarvení, aby barva měla čas se ustálit.
* Henna nikdy radikálně nezmění původní barvu vlasů, pouze ji lehce zvýrazní či dotónuje.
* Henna působí jako takový přírodní silikon. Vlas obalí, posílí, zpevní, uhladí.

Už při vymývání jsem měla pocit krásných jemných a zároveň posílených vlasů. I pohled do zrcadla mě potěšil. Žádná zelená hlava.. jen můj světle oříškový studený odstín získal sympatický teplý zlatý až medový nádech. Není to nic světoborného, nikdo z mého okolí si 'změny barvy' nevšiml, ale je to tam.



















Vlasy vypadají celkově zdravější a prvních pár dní bezprostředně po barvení se dokonce ani tolik nemastily. Bohužel, tahle mastící tendence mě postupem času opustila. Beztak ale musím konstatovat, že vlasy vypadají mnohem lépe. Jak se říká v reklamách, mají zdravý pěstěný vzhled, jsou pevnější, lesklejší.

'Barva' se vymývá pozvolna, nejsou vidět žádné násilné přechody mezi mojí a novou barvou. Při mytí ob den bych tipovala výdrž henny tak na 4- 5 týdnů, což není špatné.



První barvení mě nadchlo natolik, že uvažuji stát se pravidelným uživatelem henny. Nejde mi ani tak o barvu, jako spíš o regeneraci a posílení vlasů. Zaujala mě proto bezbarvá henna, která obsahuje pouze výtažky a nebarví, jen regeneruje.

Co vy a barvení vlasů hennou či čímkoliv jiným? Také rády experimentujete?

Hezký den! :)

Děkuji Biooo.cz za poskytnutí produktu k recenzi.

Komentáře

  1. Ahoj :) ja hennovala asi dva nebo tri roky, cistou hennou, chtela jsem co nejvice oranzovou - bohuzel jak se henna na sebe bali, tak chyta cim dal tmaveji a tmaveji ... a taky me moc nebavilo mit na hlave x hodin blaticko :) na druhou stranu - dela krasne vlasy ♥ vonave, nadychane, leskle. A taky je legrace do ni primichavat ruzne veci, treba skorici :) U te blond to tmavnuti asi nehrozi ;) V.

    OdpovědětVymazat
  2. Henne Color mám zrovna doma, takže uvidíme, jak si s ní budu rozumět já :) Jinak já se hennuju od cca 17 let, a už jsem vyzkoušela všechny možné henny. Na chemické barvení by mě už nikdo neutáhl.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkná barva! Já na hennu stále sbírám odvahu, mám hnědé vlasy a strašně nechci červené nebo rezavé odlesky, tak se bojím...

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuju! :) Taky jsem se bála aby to neudělalo paseku, ale konkrétně Henné Color obsahuje jenom výtažek z henny, takže nebarví, pouze regeneruje. Aby barvila, musela by obsahovat přímo lístky z henny.

    OdpovědětVymazat
  5. zajímavé... já taky přesto nemám odvahu, chtěla bych jen tu bezbarvou pro regeneraci, ale i tak mám strach, že mi to změní moji přirozenou (blond) barvu, takže se od henny holt držím dál, asi je to škoda :)

    OdpovědětVymazat
  6. V té bezbarvé je jenom výtažek z henny a prášek z kasie, který dodá maximálně trochu teplý nádech, ale jinak by to nemělo nic udělat. Ale záleží na původním odstínu vlasů, jestli hennu aplikuješ na suché či mokré vlasy.. nezbývá nic jiného, než vyzkoušet :)
    Jednu dobu jsem používala vlasový zábal (viz. odkaz v prvním odstavci) a ten s barvou nedělal vůbec nic. Sežneš v každé drogerii, akorát si nejsem jistá složením.

    OdpovědětVymazat
  7. Já tedy nejvíce můžu bezbarvou Hennu. Je to spíš taková ozdravná kůra, ale vlasy jsou pak super úžasné. Sice potom mám chvilku nazelenalou barvu, ale co už :)

    OdpovědětVymazat
  8. Přesně tak, vlasy jsou po henně nádherné! Nazelenalou barvu jsem kdysi měla po výše zmíněném zábalu, ale nebylo to tak hrozné.. za dva dny se to vymylo a byl klid. Teď jsem zvědavá, co se mnou udělá bezbarvá Henné Color! Nabarvená nejsem..

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!