Kokosák na afty

Kokosový olej je super věc, to už všichni dávno víme. Obsahuje množství antioxidantů, nenasycených mastných kyselin a také kyseliny laurovou, kaprylovou a kapronovou. A právě poslední tři mají na svědomí, že je kokosák skvělým antibakteriálním, antimykotickým a antiseptickým pomocníkem. Pomáhá při zánětech, bojuje proti mykózám, urychluje regeneraci pokožky,...





Nedávno jsem si v nových botách do krve rozedřela paty, po zaschnutí jsem stroupek natírala pravidelně kokosákem, a během týdne byla bolístka skoro pryč! Zázrak! Navíc se mi odřená pata nepodebrala, jako to má běžně ve zvyku.

Kdysi jsem četla, jak je kokosák super na přírodní bělení zubů. Přičetla jsem k tomu jeho dezinfekční účinky a došlo mi, že by z něj mohl výborný pomocník nejen na bělení, ale také pro léčbu a prevenci aftů. A jala jsem se zkoušet...



Vrchovatou čajovou lžičku kokosáku nechám v puse rozpustit a olejem 'kloktám' a přelavuju ho v puse alespoň 10 minut. Čím dýl, tím líp. Ačkoliv kokosák hezky voní, chuť je nevýrazná, dokonce spíš mdlá, takže 'kloktání' není žádný závratný zážitek. Rozpuštěný olej vyplivnu.




Preventivně provádím 1- 2 týdně, při aftech třeba i dvakrát denně. A cítím pozitivní účinky. Bělost zubů je sice asi pořád stejná, ale s afty dělá olej hotové divy. Po 'kloktání' jsou méně bolestivé, otok znatelně splaskne a i doba hojení mi přijde kratší. Aft se mi běžně hojil i měsíc, za pomoci potravinových doplňků jsem dobu snížila na 7- 10 dní a s kokosákem dokonce na 5- 6 dní! Po této době je v puse sice stále viditelná jizva, na dotek ale nebolí a ani není oteklá.

S takovýmto úspěchem jsem nepočítala, zkusila jsem to jen tak ze srandy a... povedlo se! Pokud trpíte pravidelně na afty, určitě kokosák vyzkoušejte. Myslím, že vás nezklame.

Jaké máte fígle na rychlé hojení aftů vy?

Hezký den! :)

Komentáře

  1. Tento kokosový olej používám a je skvělý! ...na všechno

    OdpovědětVymazat
  2. Afty se mi moc nedělají, ale kokosák mám ráda hodně, a to jak do vaření, tak například jako masku na vlasy ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Já moc na afty netrpím, ale teď jsem měla pásový opar a nic mi na ty vyrážky nezabíralo, ani mast předepsaná doktorkou. Začalo se mi to lepšit až po tom, co jsem se začala mazat kokosákem. Vážně si myslím, že je "zázračný".

    Maru UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj. A proc kokosak vyplivujes? :) Ja ho totiz aplikuju tak, ze dam na lzicce do pusy, prejedu si jazykem s kokosakem zuby a pak spokojene snim :) Veronika

    OdpovědětVymazat
  5. Vyplivuju, protože mi přijde ne zrovna moc chutné polykat cosi, čím jsem si před tím 10 minut kloktala v puse.. že na tom musí být navázáno spousta bakterií a kdo ví čeho ještě.. ale je to asi jen pocit :)

    OdpovědětVymazat
  6. tak to by ma ani nenapadlo :) ale ďakujem!

    Pozývam na giveaway o vlasový balíček tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/05/kallos-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  7. netušila jsem že pomáhá na afty, určitě vyzkouším, doma mi leží a maximálně ho použiju do sušenek, vlasy mi příšerně vysušuje (i pokožku :/)
    mockrát děkuji za tip :))

    OdpovědětVymazat
  8. Také jsem to nevěděla, ale ze zvědavosti jsem vyzkoušela a ono to funguje!

    OdpovědětVymazat
  9. Nene tak to jsem nevěděla, to je super :) Me na afty a jejich předcházení pomáhá ústí rathanová voda od Weledy, ať už kloktání nebo potírání. Což bolí jak čert, ale pomáhá to. Než jsem si ji pořídila trpila jsem na afty celý život jako čert. A bohužel se to stupňovalo, Chvilku jsem měla třeba klid a pak jsem jich měla 5 a pěkně bolavejch, nemohla jsem jíst, pít v noci spát, protože v nich tepala, fakt hrůza. To bych nikomu nepřála.

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuji z tip, na Weledu jsem už kolikrát koukala, ale nikdy mě nenapadlo, že by mohla takhle pomáhat i na afty:) Au, chudáku, soucítím s tebou.. můj 'rekord' je 20 aftů najednou, tenkrát jsem právě přišla na léčivé účinky kokosáku.. všechno špatné je alespoň k něčemu dobré.

    OdpovědětVymazat
  11. Děkuji ti moc za tip. S afty bojuji neustále, měsíčně jich mám minimálně 5-7 a hojí se mi klidně i tři a více týdnů. Nezabírají ani tinktury, ani výplachy z bylinek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad zabere! Nebo pak jsou účinné i vatové tyčinky z lékárny Oralmedic, které aft za pár vteřin vypálí. Je to dost bolestivé, ale 100 %...

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!