Jak jsem mohla mít krásnou pleť, 1. část

To jsem se zas jednou nechala zlákat od Mitsuuko, když do nebe vychvalovala pleťové tonikum od Mádary, jak báječně stahuje póry, přitom pokožku vůbec nevysušuje, naopak ji zjemňuje.  A taky mě navnadily Biooo slečny prodavačky, které na Mádaře ujíždějí ve velkém s tím, že všechny produkty báječně voní jako rozkvetlá louka a ještě lépe fungují.

Takže tak. A já nejsem žádný troškař a k Vyrovnávacímu toniku pro smíšenou pleť pořídila rovnou i odličovací pěnu a hydratační fluid v praktické sadě. Ať to mám všechno hezky pohromadě..





Pěnu používám k odličování s oblibou, v poslední době například Alverde. Ačkoliv je tenhle kousek od Mádary vhodný pro všechny typy pleti, je opravdu jemný, pleť neucpává, ale také ani nepřesušuje. A to obsahuje alkohol. Naopak mě na první očuch uchvátila jemná vůně růží a dalších bylinek.

INCI: Aqua, Sodium Cocoamphoacetate, Rosa Damascena Flower Extract1), Alcohol, Glycerin2), Lactic Acid, Sucrose Cocoate, Achillea Millefolium (Yarrow) Extract1), Calendula Officinalis Flower Extract1), Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract1), Aroma3)
1) Organic agriculture, 2) Made using organic ingredients, 3) Natural essential oils




Pěna je hutná, krémová a spolehlivě odlíčí i oči, neštípe. Pokožka je jemná, hebká, nepne. Nemám výtek a jsem spokojena.

Na vyrovnávací tonikum jsem se těšila ze všeho nejvíce. Voní svěže, květinově, velice příjemně. Hlavní složkou je růžová voda, opět alkohol a spousta rostlinných výtažků.


Aqua, Rosa Damascena Flower Water1), Alcohol, Rubus Idaeus (Raspberry) Fruit Extract1), Glycerin, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract1), Plantago Major (Plantain) Extract1), Chamomilla Recutita Flower Extract1), Betaine, Lactic Acid, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Sodium Lactate, Sodium PCA, Mannitol, Lecithin, Sodium Cocoyl Glutamate
1) Organic agriculture




Tonikum používám ráno i večer, pokožku mi opravdu citelně zjemní, póry nejsou tak viditelné a pupínky tolik nebují. I po delším používání nepozoruji ani přes obsah alkoholu vysušování či podráždění, naopak, pleť se mastí kapánek méně, je zklidněná a v mastnější T-zóně méně začervenalá.

Poslední produkt, hloubkově hydratační fluid, mi ale pod nos moc nejde. Z části za to může zvláštní výrazná bylinková vůně, která mi ze všeho nejvíc připomíná bršlici, a z daleko větší části to, že mi fluid celkem mastí pleť.


Složení je pěkné, zas samé výtažky a všudypřítomný alkohol...
Aqua, Rosa Damascena Flower Water1), Alcohol, Glycerin2), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil1), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil1), Trifolium Pratense (Red Clover) Flower Extract1), Rubus Idaeus (Raspberry) Fruit Extract1), Cetearyl Alcohol, Persea Gratissima (Avocado) Oil1), Dicaprylyl Carbonate, Cetearyl Glucoside, Tilia Cordata (Linden) Flower Extract1), Artemisia Vulgaris (Mugwort) Extract1), Lecithin, Betaine, Stearic Acid, Palmitic Acid, Cl 77891 (Titanium Dioxide)3), Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Xantan Gum, Sodium Hyaluronate, Sodium Phytate, Cl 77019 (Mica)3), Lactic Acid, Aroma4), Citral4), Limonene4), Linalool4)
1) Organic agriculture, 2) Made using organic ingredients, 3) Pure mineral pigments, 4)Natural essential oils




Fluid je lehký, do pokožky se rychle vstřebá a na první omak ji zanechá sametově jemnou, ale... už po chvíli cítím, jak se mi pleť mastí a já se lesknu. Fluidu aplikuji minimum, nevím tedy, v čem je háček. Z používání dvakrát denně jsem tak ustoupila na mazání pouze večer, ale stejně nejsem s výsledky 100% spokojená. Hydratuje, zjemní, ale.. 

Pěna a tonikum jsou výborná dvojka, čistí, tonizují, nevysušují a nedráždí. Pro smíšenou pleť poklad! Zato u fluidu si příliš jistá nejsem. Hydratuje, ale také se mi zdá, že v mém případě trochu ucpává póry a podporuje záněty. Fluida jsem z této trojky zatím vyřadila a s úspěchem používám zbylé dva produkty. A že mi svědčí! Pleť je opravdu matnější, čistší a má jednotnější barvu než dříve.

Z Mádary jsem každopádně nadšená. Už jenom pro vůni tonika bych byla ochotna zabíjet! A ještě ty pěkné účinky k tomu..

Znáte lotyšskou značku Mádara? Dokáže vás ke koupi nalákat příslib krásné vůně?

Hezký den! :)

Komentáře

  1. Mám pěnu a také mi moc vyhovuje :)

    OdpovědětVymazat
  2. já mám tonikum a úplně na zadek jsem si nesedla. póry stáhne krásně, ale já jsem zmlsaná kivvíkem, takže jen to mi nestačí...podruhé si ho nekoupím, to radši znova ten koktejl

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, mě zas vůbec nesedlo Kivvi.. holt, každá máme jinou pleť a jiné nároky :)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Ano, pěna je výborná! Má jemné složení a je vhodná pro všechny typy pleti :)

      Vymazat
    2. Jojo pěnu bych taky hned zkusila a i na tonikum jste mě holky zlákaly :)))

      Vymazat
    3. Jani, myslím, že budeš spokojená.. s tonikem obzvlášť! :)

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!