Letní mazání

Říkejte si co chcete, ale voňavá tělová másla Alverde k létu prostě patří. Jejich vůně jsou sice hodně sladké, ovocné a tak nemusí jít pod nos každému, avšak já je mám pro tu jejich dětskou až bonbónovou sladkost ráda.



Na první pohled vypadají másla totožně, ale složení je u každého kapánek jiné. Například Ovocný sen obsahuje více parfemace, než melounový kolega. Přitom, při použití mi tato vůně přijde o mnoho slabší, než ta melounová. Co se týče olejů a jiných hydratačních složek, oba dva kousky jsou na tom stejně.




Základ másla tvoří sójový olej, který je levný, ale pro pokožku prospěšný. Je totiž bohatý na lecitin a nějaké ty vitamíny, jako je například vitamín E. Tyto látky pleť chrání před vysušením, podrážděním a stárnutím. Sójový olej v kombinaci s bambuckým máslem tak slibuje celkem solidní hydrataci.



Máslo dostojí svému názvu a je opravdu hutné. Díky tomu se sice roztírá hůře než běžné mléko, ale nezanechává bílé mapy ani nelepí. Hydratace je velice uspokojivá, bohatě stačí na suché lokty i kolena při mazání 2x do týdne. Ačkoliv obě dvě másla hlásají 'trockene haut', nejsem si jistá, jestli by dokázaly uspokojit potřeby velkých sušinek.

Co mě na těchto máslech fascinuje, a díky čemuž si je budu nejspíš kupovat do konce života, je jejich vůně. Škoda, že se každou sezónu mění. Pokaždé je ale jemná, krásně letně sladká a zpříjemní vám celý den. A obzvlášť v letních pařácích poslouží místo parfému.

Máte rády tahle másla? Také vás fascinují jejich krásné letní vůně?

Hezký den! :)

Komentáře

  1. Já ještě žádné máslo od Alverde nezkoušela, ale mám na ně zálusk. Bohužel naše DM je dost z ruky, takže se tam dostanu málokdy. A když už tak zapomenu, že jsem chtěla nějaké ty másla omrknout. Tak snad příště :)

    Radu - Giveaway o Benefit Sugarlicious

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně se po nich podívej. Dle mého mínění stojí za vyzkoušení tyto letní příchutě i ty ve stále nabídce.

      Vymazat
  2. hrozně ráda bych vyzkoušela teď to nejnovější, protože mám sladké vůně hrozně ráda. ale jsem velmi líná se mazat, tak vím, že bych to neupotřebila. štve mě, že ho nemají v miniatuře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem s mazáním docela na štíru.. ale na druhou stranu tímhle máslem se stačí namazat 1- 2 týdně a máš klid. Malé balení čehokoliv mají v málokterém DMku, másla jsem viděla zatím jen v Praze Na Poříčí a pak taky v Hradci ve Futuru. Ale to jsem ti asi moc nepomohla.. :D

      Vymazat
  3. Mám ráda alverdí másla, a u tohohle se mi hlavně líbí obal, ale ještě jsem jej nezkoušela :) Doufám, že se odhodlám ke koupi dříve, než tato limitka zmizí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že ano, ten obal je úchvatný! :) Řekla bych, že tato příchuť jen tak nezmizí, loni se dal meloun sehnat ještě kolem Vánoc.

      Vymazat
  4. Super recenzia :) Ja tieto maslá milujem :)
    Pozývam ťa na moju giveaway :)BellesFleurs

    OdpovědětVymazat
  5. já můžu s klidem doporučit alverdí másla i úplným sušenkám, měla jsem to melounové a stačilo mi i na podzim, kdy kůže začíná postrádat sluníčko ;) jen já na ty sladké vůně vůbec nejsem, takže novou limitku jsem nekupovala, škoda :(

    OdpovědětVymazat
  6. Liško, jestli se ti líbil loňský meloun, tak ti bude vonět i tahle lesní směska. Je sice sladká, ale oproti melounu je to slabý odvar. Navíc, ta vůně není nikterak výrazná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no právěže mi meloun pod čumák nešel vůbec, ale vypotřebovala jsem ho, to zas jo ;)

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!