Ty jsi má.. levandulová

Jestli něco opravdu miluji, tak je to vůně levandule. Krásná, sytá a okouzlující. Tato vůně mě dokáže za jakýchkoliv okolností uklidnit a navodit pocit teplého slunného léta. I když je venku zima a mrzne, až praští. 



Moji lásku zesiluje fakt, že tato léčivka momentálně kvete a já chodím po zahradě, čichám ke květům, a suším si je do zásoby. Abych měla co fetovat přes zimu...

Jestli jste takový milovník levandule jako já, určitě oceníte tyhle dva pečující kamarády. Jsou nejenom krásně voňaví, ale také pečují o pokožku a díky malinkým roztomilým balením si je můžete vzít kamkoliv na cesty.


Na tělové mléko Dr. Bronner's jsem se moc těšila už nejenom kvůli vůni, ale také jsem konečně chtěla od této profláknuté značky něco vyzkoušet.



Nebudeme si nic nalhávat. Ačkoliv je složení certifikované, není nic moc. Kokosový olej hned na druhém místě.. to ve mě moc velké sympatie nevzbuzuje. Vůně kokosu ale není naštěstí v tomto případě cítit.

Mléko má velice řídkou konzistenci, snadno se roztírá a ještě lépe vstřebává do pokožky. Naštěstí nedělá takový ulepený efekt, jako tělová marmeláda od Kivvi, kde je kokosák také jednou z hlavních složek.




Co si budeme říkat, lehká řídká konzistence= nízká hydratace. A je tomu tak i v tomto případě. Mléko pokožku hezky zjemní, decentně zhydratuje, ale žádné zázraky nečekejte. Obzvlášť, když máte sušší pokožku. Pokud nejste nekritický milovník levandule, mléko vás nejspíš nenadchne.

A mě celkem odradilo od dalšího zkoušení produktů Bronner's. Nedávno se mi do ruky dostalo jejich univerzální mýdlo All in one, na můj vkus je příliš tekuté a nedovedu si představit, jak s ním myju celé tělo, vlasy a třeba i nádobí.. Také vám přijde, že má Bronner's výbornou pověst, ale samotné produkty jsou v praxi neslané nemastné..? 

Levandulovo- olivové mýdlo Rampal Latour je jedním slovem báječné. Nejen, že skvěle voní, ale také je příjemné na celé tělo i obličej. Jen citlivým intimním oblastem bych se vyhnula...




Pěna je jemná, krémová a zbytečně nevysušuje. Obličej mi po umytí 'nevrže' a necítím se scvrklá jako sušená švestka. Co je na tomhle mýdle tak zázračné? Že by za všechno mohl olivový olej?


Každopádně, tohle francouzské mýdlo mě nadchlo natolik, že si velice ráda pořídím velkou kostku. Jen pro pořádek uvedu, že takhle malá kostička 25 gramů mi sloužila tři týdny při každodenním použití.

Také nekriticky milujete levanduli a nejraději byste měli doma všechno, co po téhle bylince voní?

Hezký den! :)

Komentáře

  1. Ja som bola vcera na levandulovych trhoch :) Vcera a dnes sa kona v Bratislave 2. rocnik levandulovych trhov - Dotyk levandule. Heslom trhov je: "Vsetko o levanduli s levandulou v levandulovom." :) 33 predajnych stankov. Bolo to super. Kolace a drinky s levandulou, vsetky mozne predmety s motivmi levandule a aj levandulova kozmetika. Kupila som si okrem ineho rucne robene levandulove mydlo. Uzasna vona.
    Vyrobila som si krem na ruky s vonou levandule a na nohy pouzivam krem Ozalin, ktory sice nie je bio, ale uzasne vonia. Takze by sa dalo asi povedat, ze levandulu mam rada :) V kozmetike ju mmam radsej ako vonu ruze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to by bylo něco pro můj nos! :)) Teď o víkendu byl v Praze Festival středomořských chutí a levandule také měla jeden stánek. Krása! Naštěstí, obchod mají otevřen celoročně..
      Páni, na Ozalin jsem úplně zapomněla! Dříve jsem ho velice ráda používala, ale nějak mi zmizel ze zorného úhlu a nahradilo ho obligátní DéMko.. asi se budu muset opět vydat na lov.

      Vymazat
    2. Ozalin rules :) Este odporucam Chére - uklidnujici levandulovy krem od Nobilis Tilia - nadrehna vona a ma super ucinky. Doma este mam levandulovu pletovu vodu od spolocnosti Hanus. Ale ta bohuzial po levanduli nevonia. Vies, ze aj Lavera ma levandulovy sprchac a telove mlieko?

      Vymazat
    3. I Lavera? Ohoho! Možná jsem ji někde letmo zahlédla..

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!