Svědivý prášek aneb Už nikdy víc..! (11)

Po jakémkoliv práškovém šamponu jsem toužila docela dlouho. Až mi moje přání splnila Mitsuuko a vypůjčila mi svůj vlastní kousek. Že prý jí nevyhovuje. Že jí svědí vlasová pokožka. Nevěřila jsem.. Něco tak v pěkné pixle a navíc s tak fajnovým složením nemůže přeci páchat takové zlo, ne?


Co mě naprdlo hned na začátek, ani jsem nevlezla do koupelny, je pixla. Taky byste čekaly bytelný kov, že? Omyl! Plechovka je měkká a navíc polepená papírovou etiketou.. takže pro milovnice obalů z toho nic dobrého nekouká.

Složení je ale fakt fajne, alespoň takhle sepsané. Lávová zem, shikakai prášek, amla prášek (indický angrešt),.. Samé dobré věci pro mastné vlasy!




V suché podobě vypadá prášek nevinně. Když se smíchá s vodou, vznikne hustý brčál, jako když mícháte neemovou masku. Na středně husté vlasy lehce nad ramena bohatě stačila půlka polévkové lžíce prášku a dvojnásobné množství vody. Směs jsem nechala chvíli nabobtnat a šup s ní na vlhkou vlasovou pokožku.

Ač to vůbec nepění, samotná aplikace je velice příjemná. Chvíli jsem masírovala pokožku, pak jsem přešla na vlasy a nakonec nechala chvíli působit. Překvapilo mě, jak jde prášek snadno vymýt. Nebylo potřeba víc vody než při použití klasického šamponu.



Ale teď ta pozitiva končí. Po pár hodinách od umytí mě začala nehorázným způsobem svědit hlava. Připadala jsem si jako na základce, když jsem ve velkém trpěla na lupy. Málem jsem se udrbala k smrti.. Jak by ale mohl šampon s tak skvělým složením způsobovat tak otřesné svědění?! Nevěřila jsem. A tak jsem pro jistotu použila šampon ještě jednou. A pro jistotu jsem vymývala dvojnásobek času. A nic. Tedy něco ano.. to nehorázné svědění bylo všudypřítomné. Tentokrát jsem to nevydržela, ihned umyla klasickým šamponem a po chvilce byl klid.

Takže jo, v tom šamponu mi asi něco vadí. Shikakai ani amla to s největší pravděpodobností nebudou, ty už jsem zkoušela v ajurvédském šamponu a vyhovovaly mi. Netuším tak, kde je zakopaný pes a popravdě, dál to už ani zkoumat nebudu. Tímto prohlašuji práškový šampon Eliah Sahil za největší zlo, se kterým se moje vlasová pokožka kdy setkala, a už věřím Mitsuuko, že i něco s tak pěkným složením může tropit velké nepříjemnosti.

Co vy a práškové šampony? Lákají vás/ máte je rády/ nesnášíte je?

Hezký den! :)

Komentáře

  1. Hehe,jooo neni nad vlastni zkusenost! =D nojo,kdyz tak nad tim slozenim premyslim,tak mne asi mozna nedela dobre to shikakai,ale jista si tim nejsemm,usim dyl zkoumat =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, vlastní svědivá hlava, to je důkaz místo slibů ;) Já právě netuším, co by mi mohlo tak vadit.. lávovka snad ne. I když, tu jsem samotnou doposud nezkoušela. Tak je klidně možné, že v tom má prsty ona.. Nebo reetha?

      Vymazat
  2. Ahoj :) priznavam se bez muceni, ze jsem na praskove a malo penici sampony moc lina, takze zkusenosti nula nula nic. Navic mi prijde, ze se prirodni sampony s chemicky barvenymi vlasy nejak nekamaradi, ale treba je to jen moje domnenka. Mej se hezky, V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s tebou, na chemicky barvené vlasy není příroda nic moc. Když jsem se ještě pravidelně barvila, koupila jsem si relativně přírodní kousek k výtažky z henny a do 14 dní byla barva dole..

      Vymazat
  3. Možná se v něm zabydlely blešky, to vás holky nenapadlo? chi chi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dost možné ;) První, co mě napadlo, jestli to není náhodou takový ten svědivý prášek z ptákovin.. :))

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!