Všechno špatné k něčemu dobré

Další kuličkový deodorant jsem si pořídila spíš jen tak z rozmaru. Levandulový Jason se mi už po několikáté nechtěl kupovat a tak jsem ze zvědavosti sáhla po Mádaře. Jejich pleťová péče mě potěšila, tak proč by nemohl i deodorant? A vyplatilo se. Horka uplynulých dnů mě jedině usvědčila v tom, že tato volba byla správná.



Na téhle lotyšské značce se mi líbí jejich krásné povedené vůně. A to jsem čekala i v případě téhle kuličky. Ale zklamu vás, deodorant nijak nevoní. Možná malinko cítím Aloe (které v produktu vůbec není obsaženo), ale to je tak všechno.

Absenci vůně ale plně vynahradí fajnové složení plné růžové vody, výtažků z měsíčků, heřmánku, šalvěje, máty,... a taky kamence. Právě poslední zmiňovaný lehce stahuje pleťové póry a zároveň působí antibakteriálně, čímž by měl bránit vzniku tělesného zápachu. Doposud jsem nic s kamencem nevyzkoušela, tak jsem byla hoodně zvědavá.



Deodorant slibuje rychle zasychající konzistenci. No, každý si to 'rychle' představujeme asi jinak. Když v podpaží třikrát přejedete, tak budete určitě pár minut čekat, dokud se plně nevstřebá a nezaschne. Oproti klasickému deodorantu je to teda značný opruz.

Většinou čekám 5 minut, dokud se deo plně nevstřebá. Pak ale můžu dělat do chci, v žádném případě nedělá bílé fleky, necuckuje, neotírá se o oblečení,... A můžu vám říct, že za to čekání to opravdu stojí!



Nevím, jestli se jedná pouze o účinky kamence či jde o kombinaci účinných látek, ale kulička funguje opravdu bezvadně. Jak moc jsem chválila tuhého Jasona i kuličku Alverde, Mádara je všechny hravě strčila do kapsy. Ani po 12 hodinách v letním pařáku v práci jsem se necítila. 

Lehce jsem se potila, to ano, ale rozhodně jsem nepociťovala žádný nepříjemný zápach ani jsem v podpaží neměla mokré koláče. Na tomhle roll-onu se mi nakonec líbí i jeho velice neutrální až neviditelná vůně a průzračná bezbarvá textura, která nezanechává fleky na černém ani na barevném.

Popravdě, od kuličkového deodorantu jsem moc neočekávala. Znáte to, kulička, přírodní složení... Ale musím uznat, že jsem opravdu hodně překvapená. Nepočítala jsem, že Mádara hravě strčí do kapsy moje dosavadní favority a dokonce je v uživatelské příjemnosti i předčí. Jediné, co mi vadí je opravdu pomalé zasychání, které bude iritovat nejspíš každého. Pokud ale chcete kvalitu s přírodním složením, myslím, že to překousne tak jako já.

Preferujete tuhé/kuličkové/sprejové deodoranty? Který z nich vám pomohl překonat vedra uplynulých dní?

Hezký den! :)

Komentáře

  1. Nad koupí levandulového Jäona přemýšlím, neb chci deo netestovaný na zvířatech a levanduli miluji...chci se zeptat, jak jsi spokojena? Děkuji ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S Jasonem jsem byla spokojená, líbíla se mi obzvlášť ta vůně levandule. Ale kdybych si měla vybrat, sáhla bych spíš po té Mádaře. Taky netestuje na zvířatech + má další certifikaci a i ty účinky mi přijdou kapánek lepší. O Jasonovi najdeš podrobnou recenzi v odkaze výše.

      Vymazat
  2. Jo tak tohle mi padlo do noty jak víš :-) Jen cena je kapánek jinde, ale než mít rudé kruhy v podpaží, raději zainvestuji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem se dívala, jak jsme se tématicky sešly :) Cena je sice vyšší, ale myslím, že ze to opravdu stojí. Jestli chceš zkusit svoje první přírodní deo, zkus třeba nejdřív Alverde nebo toho Jasona. Uvidíš, co se ti zalíbí.

      Vymazat
  3. Tenhle jsem už několikrát málem koupila, ale vždycky byl někde vyprodaný... super, že funguje :). Na mě kamenec někde fungoval a někde zas ne (asi záleží na koncentraci?). Teď mi fakt vyhovuje kulička od Dr. Organic, a tenhle možná bude příští, co zkusím :D. Y.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já kupuju tradičně v Biooo, ale tam ho teď myslím taky vyprodali. Dr. Organic mě láká celkově jako značka.. tak proč nezačít zkoušet od deodorantu, že ;) Děkuji za tip!

      Vymazat
  4. Mám ho déle jak měsíc a taky si ho pochvaluju! Ale voní - cítím citrusy i bylinky, z těla ale jen chvilku, to je fakt, případný parfém rozhodně nepřebije ;-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale ano, je to pravda, teď tam i ty citrusy malinko cítím! :) Rozhodně to ale není na škodu, raději používám deo + vůni a nechci být cítit jako parfumérka..

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Dobrá pleťová maska. Zn.: V prášku!

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Flíčky po akné? Žádný problém!