All in One!

O multifunkčních produktech doktora Bronnera jsem tu už nedávno mluvila. Ačkoliv mě mléko 2v1 moc nezaujalo, vůbec mi to nebránilo vyzkoušet ještě profláknutější výrobek Dr. Bronner's.. a to tekuté mýdlo All in One! Výrobce opravdu netroškaří a slibuje rovnou 18 různých využití jednoho kousku.


Mýdlo lze vybírat z mnoha parfemací, jako je třeba růže nebo citrusy, ale také tea tree, máta, mandle, levandule,... a najdete i bez parfemace. Složení se mírně liší podle vůně, kterou obstarávají esenciální oleje případně přírodní parfemace, ale základ je všude stejný: kokosový, olivový, konopný a jojobový olej a hydroxid sodný, který vyrovnává pH výrobku a zlepšuje jeho účinnost.

Co se týče konzistence, je opravdu hodně tekutá, spíš vodová. Popravdě, žádná z dostupných parfemací mi pod nos moc nejde. Vítězně z toho nakonec vyšly citrusy a růže, ale žádná hitparáda to také není... ale když se mýdlo naředí vodou, je to hned příjemnější. 


A teď samotná využití.. je to opravdu dlouhý seznam a v několika případech osobně moc nechápu, jak by pár olejů mohlo všechny tyto funkce zastat.

1. Holení.. no proč ne, sprcháčem/mýdlem se běžně holím, takže nevidím sebemenší problém. Nevím ale, jak by to dopadlo v případě mužských vousů, neboť mýdlo sice dost pění, ale netvoří moc hutnou pěnu.
2. Šampon... záleží na typu vlasů, ale pokud sáhnete po vhodné variantě (pro moje mastné zrovna ty citrusy nbeo tea tree; pro suché mandle atd.) je to dokonce příjemné. Vlasy pěkně umyje, jsou lesklé a nezacuchávají se.
3. Sprchový gel... nevidím sebemenší problém.
4. Na masáž.. masírovat se mýdlem, byť s vysokým podílem olejů mi přijde dost divné. Na druhou stranu to na kůži hezky klouže a moc se to nevsakuje, takže vlastně proč ne. Akorát bych se osobně musela poté osprchovat, protože ten lepivý pocit bych na kůži nesnesla. A hned máme takové 2v1 masáž a sprcha!
5. Pasta... citrus, tea tree, eukalypt a máta k tomu vyloženě vybízejí. Sice nevím, jak mám udržet tekutinu na zubním kartáčku, ale budiž. Chuť není zrovna vábná, je to prostě mýdlo...
6. Pěna do koupele.. opět nevidím sebemenší problém, mýdlo pění docela hodně, takže výsledek je super.. Osobně bych příště sáhla po levanduli nebo i mandlích. Obsažené oleje dělají pleť krásně jemnou, takže se po cachtání už ani nemusím natírat.
7. Ústní voda... platí to stejné co u pasty, pokud je vhodně zvolená příchuť, tak se to dá. Když už běžně používám ústní vodu, tak nějakou s obsahem alkoholu.. takže nic pro mě.
8. Po holení.. z toho jsem rozpačitější ještě více, než z masáže. Jako jo, tea tree verze i něco málo vydezinfikuje, ale opět, nechávat si lepivé mýdlo na kůži..?
9. Koupel pro nohy... je to samé jako pěna do koupele i sprchový gel. Popravdě netuším, proč to rozlišují.. asi aby měli více možností využití!


10. Prací prostředek... pění to uspokojivě a když si vyberete nějakou líbivou parfemaci, tak proč ne. Na nějaké to rychlé přemáchnutí v ruce se mýdlu vůbec nebráním.
11. Péče o zvířata.. když to můžeme dát na sebe, tak proč ne i na pejska? Antibakteriální verze s tea tree nebo eukalyptem by mohla působit i proti breberkám...
12. Péče o dítě... pokud sáhnete po jemné verzi bez parfemace. Mýdlo nevysušuje a nedráždí.
13. Deodorant.. tak vůči tomuto jsem dost skeptická. Potím se jak vrata od chlíva a používat jako deodorant tekuté mýdlo? Co si budeme říkat, lepí to, nevstřebává se to a když už to vydržíte, cítit se budete stejně. Citrusové plody ani tea tree na mě neúčinkovaly, tak možná ta levandule...
14. Mytí nádobí... určitě. Mýdlo je sice hodně tekuté, ale udělá dost pěny a nádobí obstojně odmastí. Nezkoušela jsem s ním drhnout připálené kastroly, ale s takovým tím běžně špinavým nádobím si poradí. Samo berte bez parfemace nebo maximálně citrusy.. i když růžové nádobí má taky něco do sebe.
15. Mytí zeleniny... osobně zeleninu i ovoce myju jen čistou vodou a tohle mi přijde jako zbytečnost. Ale jestli na tom někdo trvá.. určitě to jde, jen raději sáhněte po neparfemované verzi.
16. Praní jemného prádla.. je stejné jako praní toho běžného. Nárazově proč ne, ale do pračky si koupím raději klasický prášek.
17. Organický pesticid.. mě fakt zaujal. Ale ono je to docela logické.. oleje+ esenciální oleje škůdce zahubí. Na stejném principu vlastně funguje i Frutapon, který běžně kupuju. Takže trochu mýdla, zas nejlépe tea tree, máta, citrus a trocha vody.. proti mšicím se mi tato směs osvědčila. Uvidíme, na jak dlouho...
18. Mytí kartáčů či hřebenů... určitě, běžně k tomu používám neoblíbený sprcháč či nevhodný šampon, tak proč ne mýdlo.

Kromě mytí psa, dítěte a zeleniny jsem vyzkoušela všechny možnosti využití. Mýdlo to zvládne a nijak neurazí, ale rozhodně bych ho za běžných okolností nepoužívala jako deodorant či si s ním nečistila zuby. Nápad multifunkčnosti se mi líbí a až pojedu na dovolenou, malá lahvička All in One! se bude hodit. Na každodenní použití to ale nevidím, raději budu mít nudně X produktů k tomu určených.

Vyzkoušeli jste univerzální mýdla od Bronnera? Líbí se vám jejich multifunkčnost nebo vám to přijde až přehnané?

Hezký den! :)

Komentáře

  1. Když jsem tohle viděla poptvé, ťukala jsem si na čelo, proč bych si s tímhle měla doprčič čistit zuby? Asi jsem konzerva, ale do toho by mě nikdo nedostal, blah. No možná bych to prubla jednou v rámci cestováni. Jinak ten koncept se mi líbí a zbytek věcí podle mě super (okej některé více, některé méně). Ale já takhle jako nouzovku používám šampuk od Lushe (ne deo, ne do pusy, ne ustní voda, ne masáže :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tak, ten koncept je velice zajímavý, řekla bych dokonce vtipný :) Ale na každodenní použití to není, stačila by mi malá lahvička na cesty a moc nechápu ty, kdo si koupí tu velkou litrovou láhev..

      Vymazat
  2. jj, na cestování dobrý (i když pro mě jen teoreticky, protože si stejně vezmu všude x lahviček :D), já jsem zkusila skoro všechny ty způsoby, ale nakonec jsem ho používala jen na mytí rukou, štětců, nádobí a prádla (místo tekutého gelu v pračce, fungoval ok) a jako sprcháč... Jinak mi to přijde taky trochu nadnesený.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, na štětce jsem Bronnera ještě neplácla, a přitom se to vyloženě nabízí..! :)

      Vymazat
  3. já si myslím, že některé ty způsoby jsou tam jen proto, aby jich měli víc :D jako třeba na umývání nohou - dyť ty si stejně umývá každý už při sprchování nebo umývání zeleniny? proč bych měla zeleninu mýt mýdlem? :D no nic, prostě mě to vůbec neláká, spíš odrazuje, když je něco použitelné na strašně moc věcí, tak mi přijde, že ani jednu neudělá pořádně ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi to tak přijde :)) Ale je to takový hezký reklamní tahák pro šetřily s místem.

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!