Solum fullonum: jíl

Dlouho jsme tu neměli žádný jíl, že ano.. Ten od Argitalu miluju, takže jsem se logicky těšila i na tenhle. Na rozdíl od toho mého milovaného v tubě je ten Ayuuri Natural čistý, práškový a musí se před použitím umíchat s kohoutkovou/květovou vodou a dalšími ingrediencemi dle libosti.


Argital obsahuje kromě jílu i různé výtažky a oleje, Ayuuri je jen čistý jíl. Doma si ho sice můžu smíchat s libovolným olejem, pár kapkami éteráku i květovou vodou, ale většinou jsem na to líná. Nasypu si trochu prášku rovnou do dlaně, přidám trochu vody a aplikuju na odlíčený obličej. Stačí docela tenká vrstva. Výrobce dokonce doporučuje 1 lžičku jílu na celý obličej. To mi přijde ale opravdu málo, takže dávkuju tak od oka.



Maska příjemně chladí, nepálí, nepne a zasychá docela rychle. Nechávám působit aspoň 20 minut.

Poprvé jsem si na obličej dala docela silnou vrstvu, tak, jako jsem byla zvyklá u Argitalu. Maska schnula opravdu dlouho, přes půl hodiny, ale nepopraskala. Podle zvyku jsem smývala houbou, pokožka byla jemná a vypadala svěže. ALE! Tak po hodině se obličej začal zvýšeně mastit a hodně zčervenal. Zkusila jsem to takto asi třikrát, pokaždé se stejným výsledkem.



Příště jsem proto aplikovala jen opravdu tenounkou vrstvu. A výsledek byl lepší. Maska zaschla skoro hned a v okolí pórů se dokonce vytáhly tmavší mastné flíčky. Po smytí jsou póry čistější, jemnější a méně viditelné. Při tenké vrstvě masky se pokožka zvýšeně nemastí a vypadá dobře. Když ale porovnám výsledek po aplikaci Argitalu a Ayuuri Natural, vychází mnohem lépe již hotový Argital.

Nechápu, jaktože moje pokožka reaguje rozdílně při různé vrstvě masky. Nebo že by se projevila absence olejů, které zvyšují účinnost jílu? A i když nanesu jílu málo, pleť je sice čistá a jemná, ale.. žádný zázrak to není. Navíc, masku si musíte umíchat a je s tím zbytečné matlání..

Máte zkušenosti s čistým suchým jílem? Kupujete raději jej, nebo rovnou hotovou masku?

Hezký den! :)

Komentáře

  1. Já tuhle samou mám doma,ale mám po ní pěkně rudý obličej, zkusím tu tenkou vrstvu a uvidím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rudý obličej, to není zrovna moc sympaticky.. vyzkoušej a dej pak vědět :)

      Vymazat
  2. Momentálně mám doma čistý růžový jíl, a patlám jej s olejem, s vodou jsem to zatím nezkoušela, ale taky na to asi jednou dojde :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem četla, že červená pokožka po jílu znamená, že proběhl nějaký detox, ale nevím nevím :). Mně pomáhá nechat kratší dobu a menší vrstvu, ale teda, už dlouho jsem jíl neměla, tak bych to měla napravit :)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Detox, to by mohlo být to správné odůvodnění! Ale co to zvýšené maštění..?

      Vymazat
  4. Podle mě to je červený, když se ta pleť vysuší moc. Tím by se vysvětlilo i to následný umaštění. Jíl prostě vysušuje a když ho dáš samotný jen s vodou a v silné vrstvě, tak má na obličeji dýl a on dýl pracuje. Navíc argital jíl je jiný, mi tohle nefungovalo skoro vůbec, míchala jsme to s rakytníkovým olejem a neemem a přišlo mi, že ta hlína zničila i účinky rakytníku a neemu :-) Se zeleným jílem mám daleko lepší zkušenost, úplně nejlepší byl od Raw Gaia, Argital je v závěsu (sypký) a Nobilis nic moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Píšu jak prase, ale strašně jsme se přejedla a všechna energie je v žaludku, omlouvám se :-)

      Vymazat
    2. Copak jsi měla dobrého? Pizzu? :))
      Jako vysvětlení silná vrstva- delší doba působení- přesušení, zní logicky, ale jak si tak uvědomuju, nechala jsem působit i tu tenkou vrstvu působit těch 30 minut.. ale zas tenká vrstva nemá tak výrazný účinky, že jo?

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!