Ilcsi ochutnávka aneb stojí to za to?

Tuhle maďarskou přírodní kosmetiku určitě už znáte díky Mitsuuko, vychvalovala nejeden jejich produkt a mě tím značně nalákala. Avšak poučena z předchozích nezdarů, zvláště tím s Kivvi, jsem do plného balení hned nešla a raději prubla nejchválenější a také asi nejzajímavější kousky pro smíšenou problematickou pleť, a to řebříčkový olej a minerální čistící koncentrát.



Mitsuuko popisovala oba produkty s nadšením, takže jsem k nim také přistupovala s velkou dávkou entuziasmu, ale celkem brzy mě přešlo. Minerální čistící koncentrát vypadá dost podezřele už od pohledu. Hustý a mazlavý, jako zcukernatělý med. Ale to by až tak nevadilo, daleko více rušivým elementem je zvláštní vůně připomínající kombinaci rozteklého asfaltu a jódu. Moc lákavě to nezní, co?


Koncentrát moc nepění, spíš skoro vůbec, jen se tak po obličeji táhne. Smývání je tedy logicky složitější, pokožka po osušení vrže a je docela suchá. Naštěstí to ale za chvíli přejde, obzvlášť po aplikaci vydatnějšího oleje.

Odličuje ale obstojně, z pleti líčidla odstraní dobře, ale do očí bych si s ním netroufla, neboť pekelně pálí už jenom v jejich okolí. Takže.. na obličej ano, ale očím se vyhnout obloukem!! A to je to, co mi na mycím koncentrátu vadí nejvíce, nemůžu ho použít na celý obličej, oči bych si musela doodlíčit ještě něčím jiným a to pro mě ztrácí ten půvab.



Vyzkoušela jsem jej dle rady Mitsuuko jako bleskovou masku pro lepší hojení a rychlejší odklizení pupenců z obličeje. Maska hezky chladí, to ano, ale ani ne po minutce začíná pálit, a to nejenom v okolí očí. Deklarované 3 minuty jsem ani jednou nevydržela, pokaždé jsem smyla dřív. Pleť vypadala celkem podrážděně a zklidnil ji až olejíček nebo krém. Hodně krému. Takže za mě bohužel, kamarádi nebudeme.

Řebříčkový olej jsem ale přivítala s nadšením. Voní sice zvláštně, ostatně jako všechny Ilcsi produkty, ale mnohem sympatičtěji, než předchozí mycí koncentrát. Voní po bylinkách a borovici, aby ne, když součástí složení je i borovicový olej. Trochu to na ksichtě luftuje a je to příjemné a osvěžující.


Pár kapek dávám na problematickou bradu každý večer, na celý obličej jen občas. Stačí opravdu málo, olej se do navlhčené pokožky bleskově se vsákne a pleť neumastí. Ráno vypadá pokožka odpočatě, svěže a prostě celkově lépe. Po zásahu Super Sérem se už neloupe ( za to může z části ale i Bio Aroma), je jemnější možná méně začervenalá.



S účinky jsem opravdu spokojená, popravdě jsem nic podobného 'jen od oleje' nečekala. Takhle fajn na mě nepůsobil ani jojobový ani konopný olej... Takže předpokládám, že se s tímhle řebříčkovým kamarádem někdy v budoucnu opět setkám.

Co vy a Ilcsi? Povedlo se Mitsuuko nalákat vás na některý produkt? A jak jste byly spokojené?

Komentáře

  1. Hmm tak ja som o takomto niečom ešte nepočula alebo si možno len nepamätám, škoda, že si nedala linky na konkrétne produkty:)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Já měla nějaký hřebíčkový něco na kruhy pod očima, dělalo to prd a jen vysušovalo :D. Ale ten zeleňák tady vypadá zajímavě, dostala mě hlavně ta barva :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to je pravda, to si pamatuju.. :D Uznávám, že ten olej moc lákavě nevypadá, ale je opravdu příjemný a fakt to něco dělá.

      Vymazat
  3. Já si nedávno objednala pořádnou dávku vzorečků - 15 kousků:) zatím mám zkušenost s:

    - šípkový pěknový krém - nevyhovuje mi, pořád cítím jeho hmotu na obličeji a nevsakuje se mi
    - sérum Síla pleti - je fajn, připomíná mi hodně hyaluronové sérum od Nobilis
    - antiaging hyaluronový krém na oči - je prima, konzistence akorát a dobře se vstřebává
    - řebříčkový olej - taky prima, míchám ho s víc pečujícím olejem a nemůžu si stěžovat
    - višňovo trnková gelová maska - nějak mě neoslovila, výsledky jsem moc neviděla. asi potřebuju spíš výživnější masku.

    Takže zkušenosti zatím celkem dobré, i když po té blogomasáži člověk čeká, že mu to obličej snad pozlatí:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, taky jsem měla takové pocity. Ale ono i když se podíváš na tu cenu, tak čekáš něco super fajnového :))

      Vymazat
  4. Možná by se mi líbil vzoreček toho oleje na pupence :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsem si jistá, jestli zrovna potřebuješ něco na pupínky, ale je pravda, že olej pleť skvěle regeneruje a regenerace není nikdy dost :))

      Vymazat
  5. hmm tak tyhle dvě věcičky mě dle tvé recenze nezaujaly,ale na tuhle značku se chystám už hodně dlouho

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A na co si brousíš zuby ty? Jsem moc zvědavá na tvoje dojmy...

      Vymazat
  6. měla jsem řebříčkový olej 2x a vzoreček sírového krému a za mě super. hlavně ten olej jsem milovala naprosto.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sírový krém jsem chtěla také prubnout, ale nakonec zvítězil olej. Nebyla jsem si na základě barvitého popisku Mitsuuko jistá, zda by byla jeho vůně pro mě dosti user friendly..

      Vymazat
  7. Ten minerální čistič mám pořád na wishlistu, že jako až vypotřebuju, co mám... Takže za deset let asi :-) Ale měla jsem vzorek a hodně se mi líbil. Jsem asi jediná, kdo toho zkusil od Ilcsi mraky a neměl ten zelenej olej :-) Jsem se totiž pídila po složení a nechtělo se mi dávat tolik peněz, když to není jen řebříček... Ale měla jsem pár masek (pamatuju si 7 bylin a mrkvovou, ty byly super), krémy (naseberry jsou měla obrovskou pikslu a skoro ji vypotřebovala, což je výkon, další už jen ve vzorku, ale ty už si právě nepamatuju) a oční s flavonoidy, jako dobrý, ale mi přijde, že žádný oční krém nic nedělá a tento mě štval tím, že když se mi dostal na řasy nebo k oku, tak jsme strašně slzela. Ale obecně mám Ilcsi ráda a přijde mi, že cena kvalitě odpovídá. Jo a ten olej má základ z oleje z pšeničných klíčků, tak ho příležitostně zkus, možná ti bude dělat dobře i samotný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na to, že zelenáč není čistej je docela drahej, to je pravda. Ale myslím, že bych jeho účinky ocenila :) Hmm, ty masky zní slibně, asi si pořídím na prubnutí..

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!