S pupalkovým olejem

Weleda se mi jako taková líbí. Sice jsem toho od nich moc nevyzkoušela, měla jsem leda tak kosatcový krém a pak březovou šťávu, ale je mi sympatický koncept jejich produkce. Weleda je vlastně první přírodní značkou, která je navíc celá postavená na filozofii a etických principech zakladatele. A co víc, při výrobě se bohatě využívá biodynamického zemědělství, takže můžeme tušit opravdu kvalitní výchozí suroviny.


Produktová řada s pupalkovým olejem je určena převážně pro zralou pleť, kterou má revitalizovat atd., ale jakkoliv staré pokožce těla trocha té revitalizace nikdy neuškodí, ne? Ono mezi námi, to složení mi zas tak extra výživné nepřijde. Jako jo, je tu spousta olejů, ale taky alkohol a to na dost vysokých místech. Alkohol na zralou pleť..? Ostatně, dívala jsem se na složení i ostatních sprchových gelů/krémů i tělových mlék a alkohol tam panuje ve všech.

Zas tak suchou pokožku nemám a přes ten alkohol bych se přenesla, nebýt dost silného alkoholového odéru. Ten se ještě snoubí s esenciálními oleji a vzniká tak vůně, která je cokoliv, jen ne příjemná. Ostatní Weleda tělovku jsem v ruce neměla, tak nemohu posoudit, jestli je nevábná vůně pravidlem či ne.

Posílena prvními negativními dojmy jsem nejprve vlezla do sprchy. Sprchový krém má hebkou krémovou konzistenci a po pokožce příjemně klouže, ale nepění. Skoro jako v poslední době oblíbená mléka do sprchy. Ale na pleti zanechává nepříjemný ulepený pocit jako když se celý den potíte v letním horku. A to je v případě sprchového gelu docela blbý. Jinak mi nepřijde, že by došlo k nějaké závratné výživě či naopak vysušení pokožky, výsledek je opravdu neslaný- nemastný.



Tělové mléko je na tom s uživatelskou příjemností i účinky celkem podobně jako sprchový krém. Je lehké a hodně tekuté. Kdybyste přede mě postavili krém a mléko, nejsem vám podle konzistence na první pohled identifikovat co je co. No, a jak má mléko lehkou konzistenci, tak i lehce hydratuje. Tedy, jestli se dá o nějaké hydrataci vůbec mluvit. 


Do pokožky se vstřebá hned bez jakéhokoliv citelného efektu zjemnění či výživy. Namažete jednu paži, druhou paži, sáhnete na tu první a máte pocit jako byste ji nemazali. A to nejsem žádná sušenka. Aspoň dvě vrstvy mléka po celém těle jsou tedy bezpodmínečně nutné. Neznám ale nikoho, kdo by se rád mazal, takže tohle je docela utrpení..

Co na to říct.. nekupujte si to, obzvlášť pokud máte suchou pleť. Uděláte mnohém líp, když si pořídíte univerzální tekuté mýdlo od Bronnera a navrch se namažete nějakým čistým máslem nebo olejem. Sice to nebude tak user friendly, obzvlášť to máslo, ale pokožce i peněžence prospějete mnohem víc.

Jakou máte zkušenost s tělovou péčí od Weledy vy? Prubli jste už něco z této nové pupalkové řady?

Komentáře

  1. Přiznám, se, že weledu moc nemusím, vyhovují mi od ni jen sirupy, šťávy a jednou za čas nějaká péče na tělo, jinak všechny produkty na obličej mi nesedí lepí a cítím tam alkohol nebo dokonce poštipují, takže dál už netestuji :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda, tak to štípání je fakt nemilé.. co si matně pamatuju, kosatcový krém na mě v tomhle směru negativně nepůsobil, ale zas na druhou stranu žádná pozitiva jsem taky neviděla. A to jsem si myslela, kdo ví co si na obličej nemažu..
      Pravda, sirupy a šťávy mají super, musím si zas koupit břízu.. :)

      Vymazat
  2. mě ten alkohol vždycky odradí od koupě, i když se mi třeba ty sprchové krémy líbí... ale vzhledem k tomu, že jsem schopná se namazat max. 1x týdně, tak vysušující sprcháč fakt nepotřebuju :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako pokud obsahuje Alverde za stovku alkohol, ok, je to levný konzervant, beru. Ale u dražších značek.. tohle mě fakt rozmrzelo.

      Vymazat
  3. A to já ji zas miluju, hlavně tělovku. A ta pupalka mi fakt strašně voní, ale asi je to tím, že jsem už stará :-) Oni řeší i vůně podle věku a je jasný, že to nemůže fungovat plošně (jelikož můj tříletý syn zbožňuje řadu s granátovým jablkem, která je cca 40+ :-))) ), ale už jsme slyšela, že některým ženským skutečně "zavoněla" určitá řada až od jiného věku. Což je taky jeden z principů aromaterapie, že prostě jsou vůně, na které přijde čas až v určitém věku a/nebo duševním rozpoložení. Ale zpět k pupalce - mě teda vysušuje kde co a tyhle sprcháče mám už třetí v řadě a jsoem strašně spokojená, mlíko zrovna tak. Mám i olej, který má složení dost pěkný, spousta značek by něco takového prodávala jako pleťový olej a já ho chci zkusit schválně na obličej dát. Já dřív Weledu dost přehlížela, ale spíš neprávem, protože jsem nikdy neměla nic, co by mě vyloženě zklamalo, jenže člověk chce furt experimentovat... No a teď už mám experimentů za sebou mraky, takže jsem ráda, když narazím na něco, co funguje k plné spokojenosti a já nemusím nic řešit. Já jinak alkohol taky celkem dost řeším, protože mě vysušuje, ale tady mi nic neudělal. Já myslím, že tam není až tak kvůli ceně, ale spíš kvůli "čistotě", protože rostlinný alkohol je přece jen to nejřírodnější, čím se dá konzervovat (a upřímně netuším, jaké konzervanty NaTrue povoluje...). A teda taky jsou ty jejich sprcháče super na vlasy, rozhodně daleko lepší jak šampony, protože šampony jsou asi to jediný, co mě u Weledy fakt hodně zklamalo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten koncept že ti to má vonět hlavně, když jsi v dané věkové kategorii, se mi moc líbí, ale schválně jsem očuchala celou tělovku a zatím jsem nenarazila na nic, co by mi vonělo. Nejspíš se tomu poněkud vymykám, ale to není u mě nic novýho :)) Jak to má přesně NaTrue s konzervantama netuším, ale vím, že mají hodně omezený výběr, takže to bude daný hodně tím.. Ty to budeš určitě vědět.. toho alkoholu je ale potřeba opravdu tolik, aby to bylo dobře konzervovaný, nebo to tam daj aby to nastavili a snadněji se to roztíralo?

      Vymazat
    2. Alkoholu je právě potřeba docela dost, aby to konzervovalo, už nevím přesně, ale určitě kolem 10%, jestli ne víc, už si nepamatuju. Vzhledem k tomu, že emulgátor v tom je, tak si myslím, že ten alkohol je tam fakt jen jako konzervant...

      Vymazat
  4. Ahoj. No teda, ze bych mela stastnou ruku - ja ted od Weledy koupila ted prvni krem, tento - http://www.weleda.cz/pece-o-ruce-a-nohy/47-univerzalni-vyzivny-krem.html a krem se hned vsakuje a hydratuje a krasne voni. V.

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám od Weledy ráda pastičky a mám i rakytníkový krém na ruce, kterej mi přijde OK. I když uvidíme, jak si poradí s pořádnými mrazy. Jinak tělové mlíčko mě nenadchlo, ani pleťové krémy. Ale já mám tu hodně suchou pleť, takže to odůvodňuje mnohé:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ty jsi extrémní sušenka :)) Vyzkoušela jsem rakytníkový i granátový krém na ruce, ale oba dva mi přišly hodně 'řídké', nevýživné a z obou jsem hodně cítila alkohol..

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!