Spraš na nečistou pleť

Musím uznat, že Alverde to nemělo vůbec lehké, neboť jeho čas nadešel po Mádaře, nad kterou jsem ochala a vzdychla nadšením docela dlouho. Pak Mádara došla a já sáhla do svých zásob. Tedy spíš zásobiček (došlo mi, že té kosmetiky zas tak moc nasysleno nemám; tyhle lahvičky byly na pečující poličce poslední). Každopádně tím chci říct, že Alverde pro nečistou pleť nastoupilo ve chvíli, kdy byla moje pokožka rozmlsaná snad tím nejlepším, co měla doposud možnost vyzkoušet.



Kromě krému jsem si do foroty pořídila snad celou produktovou řadu. Očekávání jsem měla nulové, prostě jako k produktům, které máte na poličce připravené na horší časy, kdy všechna dobrá a oblíbená kosmetika dojde a vy nemáte na nic lepšího.

Tonikum je 'dvoufázové'. Na dně je usazený spraš, který je před použitím třeba řádně promíchat s ostatními složkami. Hlavní složkou je bohužel alkohol, který je dost výrazně cítit po čichové stránce a jeho neblahé vysušovací účinky se projevují i na pokožce. Ale nebýt toho alkoholu, složení je to velice pěkné.



Hezky dočišťuje a pupínky solidně hubí. Jen jej nesmíte používat soustavně. Jakmile najedete na každodenní, nedejbože ráno i večer použití, rozlučte se s matnou jakš takš neproblematickou pletí. Není to žádné překvapení, ale alkohol prostě brutálně vysušuje, pleť se na obranu mastí, póry se ucpávají a pupence bují.. ale to není nic nového, že ano. Na použití ob den či ještě řidší frekvenci je tonikum fajn, jenže.. já potřebuju tonizovat minimálně jednou denně, tak mi to je celkem na prd.

Mycí krém je o chlup lepší. Sice tam taky nějaký alkohol je, ale na posledních místech, takže žádná trága. Jen na můj vkus obsahuje příliš kukuřičného, mandlového a slunečnicového oleje. Ale tak co, jednou to je krém.. tak ta krémovost odněkud pocházet musí.



Krém je lehký, na první pohled jemný a po obličeji hezky klouže. Dobře odličuje, ale do očí si s ním, tak jako s Mádara pěnou, netroufnu. Krém totiž není až tak hladký, jak se na první pohled zdá, a vůbec bych nechtěla lovit kousek čehosi z oka.. Pokožku zanechává jemnou a hebkou, ale.. těch olejů je i na vkus mé pleti moc. Sice jsem dřív jednodruhové pleťové oleje používala a seděly mi, ale ten kukuřičný mi v kombinaci s dalšími látkami asi prostě není souzen. Pleť se mastí jak šílená (a to jsem krém používala separovaně bez tonika, takže to nemůže být dáno jeho vlivem) a co hůř, ucpávají se póry.

Čistící peelingová maska je složením takový kříženec mezi tonikem a mycím krémem. Hodně alkoholu a přebytek kukuřičného oleje. A pak taky dost jojobového a meruňkového oleje. Ale na druhou stranu prášek z meruňkových pecek, který by to mohl všechno zachránit. Jenže nezachránil. A nesvedlo to ani množství rostlinných výtažků za ním.



Maska je hutná krémová, dobře se nanáší. Po aplikaci nezasychá, je to pořád ten stejný hutný krém jako na začátku a je třeba jej smýt hubkou a notnou dávkou vytrvalosti. Pokožka je jemná, hebká a vypadá svěže. Nevšimla jsem si ale peelingového efektu ani žádného zvláštního vyčištění pleti. Ksicht je jemný, čistý a umytý. Jako po každé jiné masce či mycí pěně/krému/peelingu/... Z dlouhodobého hlediska pokožku nedráždí k nadměrnému maštění, ale na druhou stranu nedělá ani nic pozitivního.


Zleva: maska - mycí krém

Přesto že jsem neočekávala vůbec nic, jsem poněkud rozladěna. Jo, je to kosmetika za pár kaček, ale v 2,5 případech ze 3 bych udělala mnohem líp, kdybych si obličej umyla čistou vodou a nic na něj nedávala. A to je docela blbý i za těch pár kaček. Ale abych nebyla jenom zlá, tonikum není špatné na lokální ošetření pupínků, alkohol je spolehlivě vysuší lépe, než kdejaká léčivá tyčinka...

Když se řekne nečistá pleť, představila bych si jako cílovku někoho se smíšenou pokožkou a problematickou T-zónou. Prostě mě. A ejhle, nějak jsem se sekla. A vlastně si nejsem jistá, komu díky vysokému obsahu alkoholu (který mě měl udeřit do nosu už na prodejně) bude sedět. Velkým mastňákům? Nebo taky ne..?

Máte zkušenosti s červenou řadou Alverde pro nečistou pleť? Vyhovuje/nevyhovuje?

Hezký den!

Komentáře

  1. Tonikum a Washcreme mám ve vzorečcích, a pořád se nemůžu dokopat k používání, tak uvidíme, co na to můj obličej řekne ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mě hrozně baví to spojení "nečistá pleť" :D. Možná by na ni fungoval kříž a svěcená voda! Jinak já měla zatím ten mycí krém, nepřišel mi špatný, ale hrozně mi vadil ten smrad a divná blátivá barva...a mini tonikum mám v zásobě, tak díky za varování, že raději ne denně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, nečistí pleť mě taky bere.. teda až na to, že je na mém obličeji! :))

      Vymazat
  3. Mám vyzkoušenou jen masku. A mě za prvé hodně voní něco jako Lotusky :) Peeling efekt moc není to souhlasím a ani ji moc jako peeling masku neberu. Ale jinak zklidní i začervenalé pupínky, rozjasní,pokožka je jemnější a hlavně neráždí. Používám jí většinou když chci pleť jakoby by probrat ale pak hned někam jdu takže jíly a podobné silnější masky jsou pro mě tabu protože bych byla strašně červená. Takže za mě jsem s ní spokojená. Spíš než pro mastnou nebo aknozní je to maska jen pro smíšenou či normální.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, ta vůně je zajímavá a taky jsem přemýšlela o těchto sušenkách :)) Máš pravdu, díky těm olejům bych řekla, že by sedla normální pleti.

      Vymazat
  4. Měla jsem celou řadu a vůbec mi nepomohla. Ale krásně mi to vonělo :)

    OdpovědětVymazat
  5. tu cistiacu vodu/tonikum kupujem pravidelne a som spokojna - mam zmiesanu plet a ako si pisala obcasne pouzitie uplne vyhovuje, striedam to s kdecim, co mam po ruke. Takze za mna ano. Ostatne nemam vyskusane, nejak mam pocit, ze to nepotrebujem.

    OdpovědětVymazat
  6. Zkušenosti nemám a asi se těmto výrobkům vyhnu. Prima recenze.

    OdpovědětVymazat
  7. Nemám ráda čištění pleti stylem, že něco napatlám na tampónek a pak tím šmudlám obličej dokud není úplně čistý, zbytečně tak podle mě chodí spousta tampónků na smrt a celkem se mi pak prodraží :D Raději si pleť vyčistím nějakým mycím gelem či pěnou rovnou ve sprše. Proto ke mně zavítal i tento mycí gel od Alverde a myslím, že na mastnou a problematickou pleť je to asi to nejlepší, co Alverde může nabídnout. Krásně pleť vyčistí od všech nečistot a není třeba ji už dále dočišťovat, je ale fakt, že po delším používání začne být pleť až moc vysušená a je třeba hledat zase způsob jak ji vzpružit. Takže není to úplně špatný výrobek, ale raději bych zalovila u jiné značky nebo minimálně alespoň s něčím prostřídávala :) Jinak u mě zatím v této kategorii vedou mycí pěny od Cannadermu, i když krapánek smrdí a někomu by ta vůně mohla vadit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si také nejdřív obličej vyčistím nečím na mokro, nejraději pěnou, a pak dočistím zbytky tonikem. Mám nejraději Ryor a pak Mádaru, jsou obě dvě úžasně jemné a vůbec nevysušují.. ale ke Cannadermu jsem se ještě nedostala, i když pravda, že konopná kosmetika mě láká.

      Vymazat
  8. měla jsem to tonikum a moc se mi nelíbilo, používala jsem ho teda jen lokálně, každý večer a jak píšeš, to vysoušení bylo hodně znát... a jinak žádný efekt nebyl, takže za mě ne-e a nic dalšího zkoušet nechci

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, ja mam suchou a citlivou plet, ale po vysazeni HAK jsem sahla po tomto toniku - z "vune" alkoholu me dost palily oci, ale pomohlo mi prekonat to obdobi nejsilenejsi pleti, takze jsem ho dopouzivala, podekovala a presla na jemnejsi. V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že na zblázněnou pleť může účinkovat velice dobře.

      Vymazat
  10. Měla jsem malý balení mycího krému a tonika. Mycí krém mě nijak nenadchnul (ani jsem to nečekala, byl to nákup stylem - musím si něco koupit, jinak zemřu - a minibalení mycího krému je ospravedlnitelný vždy, že ano). Tonikum jsme kupovala cíleně jako lokální péči a jako asi jo, ale i tak mi ten alkohol vadí, když chci vyžrat kus kůže alkoholem, tak používám alpu. Ale jako houpnout od Mádary k Alverde je statečný počin, mohlo to dopdnout ještě hůř :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda, na dezinfekci je alpa lepší.. a taky má multifunkčnější využití. Jsem ráda, že to tak špatně nedopadlo, zásoby jsem dopotřebovala, takže se vesele můžu vrhnout na BioAroma :)

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!