Jako v ruským obchoďáku

Jak se dalo čekat, jednoho krásného dne mi kuličková Mádara došla. A nebyla v našich vodách ani dostupná. Nejsem magor, abych si deodorant objednávala ze zahraničí, tak jsem si pořídila adekvátní velice podobnou náhradu. Už zase. Měla jsem ale zásadní problém: deo Mádara skoro vůbec nevoní, zato Coslys, na který padla oje volba, má celkem výraznou vůni citrusových plodů nebo květin. Nakonec jsem sáhla po těch kytkách, které pro mě byly takové menší zlo. Hrdě jsem dala přivonět Luc, jak zhodnotí můj výběr: 'Voní to jako v jednom ruským obchoďáku...'


Na Coslys koukám už dlouho, ale tak mě tak napadá, že tohle je vlastně první věc, co od nich mám. Chtěla jsem si pořídit už nějakou pleťovku pro mastňáky, která mě zaujala svými přátelskými cenami, ale moc mi nešla pod nos ta výrazná parfemace. Jako jo, fakt jsem tou Mádarou už hodně postižená.

Po kuličce jsem sáhla proto, že obsahuje vysoký podíl kamence. Ještě vyšší, než Mádara. Pak taky nějaký ten mandlový olej, prášek z Aloe vera a esenciální oleje.



Vůně je těžší, květinová, na první přičuchnutí docela silná. Pokud ale máte rádi voňavé deodoranty, myslím, že vám nebude vůbec vadit, naopak.

Co se mi na kuličce líbí ze všeho nejvíc, je znovu plnitelný obal. Tedy, lahvičku, ve které je tekutina obsažena sice vyhodíte, ale větší část plastu si necháte a zašroubujete do něj novou náplň. Je to aspoň trochu ekologičtější a taky samotná náplň je levnější než nové plné balení.


Jak vám asi došlo, přichází na řadu porovnání s Mádarou, kterou nekriticky miluju. Chtě nechtě musím uznat, že za obal vede Coslys 1:0, snaží se být aspoň trochu ekologický a praktický.

Vůně je myslím taky jasná. Pokud jste citlivější či nemáte rádi vůni deodorantu linoucí se z podpaží, získává bod Mádara. Jestliže výraznější vůně můžete, Coslys vám určitě padne do noty. Sama jsem si nejdřív na vůni Coslysu nemohla zvyknout, ale nakonec jsme se celkem sžili, takže v tomto bodě je skóre vyrovnané 1:1.

Účinky jsou také velice totožné, i když Coslys obsahuje vyšší podíl kamence a měl by tudíž být o něco účinnější. Ale není. Přesto skvěle funguje, ani po dlouhém dni se necítím. Stačí jedna aplikace po sprchování. Sice trochu déle zasychá, stejně jako Mádara, ale to je holt daň tekutým kuličkám. Takže opět 1:1.


Složení má bezesporu hezčí Mádara, je tam mnohem víc výtažků a olejů a tak. Ale Mádara je taky o nějakou stovku dražší, že jo.. takže se to zákonitě musí někde projevit. V tomhle bodě prostě Mádara vede 1:0, nedá se svítit.

Jak vidíte, boj je to velice vyrovnaný. Až na tu zvláštní výraznou vůni ruského obchoďáku, na kterou jsem si musela dlouho zvykat, jsem z Coslysu nadšená. Skvěle účinkuje, jde opakovaně plnit, je za příjemnou cenu. Možná příště zkusím ty citrusové plody, třeba budu příjemně překvapena... Co vy a deodoranty? Střídáte je, nebo jste věrné jedné značce/druhu? Zkusili jste něco od Coslys?

Komentáře

  1. Ty jo tak to se asi po něm mrknu. Zatím jsem nějak nenarazila na deo se kterým bych byla 100% spokojená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem měla s těma přírodníma ze začátku problém, ale jakmile ve v tom kamenec, funguje skvěle :)

      Vymazat
  2. MOhu se zeptat, kde jsi kupovala?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kupovala jsem v Biooo.cz. Je to myslím jediný český eshop, kde Coslys mají.

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!