Lesklé vlasy za pár korun

Je těžký po tom, co jsem dodělala Farana, hodnotit objektivně jakýkoliv jiný šampon. Všechny tak hezky nevoní ani nemají tak hezké složení. No jo, ale vysvětlete to mojí peněžence před Vánoci. I přes ta všechna pozitiva je to pořád pětikilo oproti necelé stovce za drogérku. A tak jsem si z lásky ke svým bližním a jejich dárkům koupila to Alverde.


Jeden šampon jsem už měla, konkrétně ten s hennou, a ten mě velice pozitivně naladil. Nicméně teď jsem sáhla po verzi se šalvějí a břízou. Sice je pro citlivou pokožku a tak, ale což, šalvěj a bříza se určitě hodí i pro mastné jemné vlasy.

Složení je uspokojivé, lepší než kdejaká Lavera. Zaujalo mě ale, že v téhle sensitive verzi je víc alkoholu než v té hennové pro objem (tak jasně konzervace, ale když to má být pro citlivý...). Jinak je tam výtažek z březových lístků a voda z listů šalvěje plus nějaké ty pšeničné a další proteiny pro zdravé vlasy.


Konzistenčně je trochu tekutější než hennový kolega. Voní příjemně bylinkově a svěže. Pění uspokojivě, vlasy po vymytí nevržou a nezacuchávají se.


I výsledek je fajn. Jemné mastné vlasy nadměrně nemastí, myji s ním ob den, někdy tři. Vlasy jsou lesklé a jemné, lehce se rozčesávají. Prostě super!

Jako jo, je to Alverde, tak tam holt není žadný wow efekt a sednutí si na prdel.. ale na druhou stranu hezky myje, udrží vlasy dva dny pěkné, příjemně provoněné, nezplihlé. Lesknou se a vypadají zdravě. Tak vlastně proč ne?

Jakou kosmetiku si kupujete vy, když máte hluboko do kapsy? Nebo na to pečete a dopřáváte si stejně to nejlepší?

Komentáře

  1. Taky Alverde. Nebo Alterru. V poslední době nějak často, ale v podstatě jsem se tak naučila "šetřit" a raději si kupovat trvalé věci (třeba šetřím na kolo a tak :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, na spoustu trvalých věcí momentálně taky šetřím, už jsem obměnila foťák a telefon, teď mě ještě čeká pc a taky možná čtečka.. ale něco mi stejně říká, že si čas od času něco dražšího prostě dopřeju.. :))

      Vymazat
  2. Přesně jak píšeš, Alverde vlasovka je dobrá, když potřebuješ něco přírodního a levného pro víceméně normální vlasy, ale žádné zázraky neudělá. Já jsem poslední dobou zamilovaná do luxusní vlasovky, takže na to peču :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, že moje vlasy moc normální nejsou, rozhodně se posledních 5 let chovaly dost bláznivě, nadměrně se mastily a tak, takže jsem docela překvapená, že na ně Alverde funguje, ale tím líp.. Možná za to teda taky může objemová trvalá, na kterou jednou za čas chodím.
      A co konkrétně na vlásky používáš? Já jsem vlasovce popravdě nikdy moc nepropadla, já spíš kupuju dražší věci na ksicht, ale ten Faran mě fakt hodně rozmlsal.. :))

      Vymazat
  3. Tak tak, tím líp pro tebe :) Přijde mi, že je to něco, co bez problémů sedne každému s přírodními vlasy. Lidem jako já, kteří vlasy občas potrápí změnou účesu, barvami, žehlením, vlněním, už většinou taková základní péče nestačí, protože vlásky jsou buď nějakým způsobem poškozené nebo zacházení s nimi vyžaduje dodatečnou péči, aby byly pořád zdravé a pěkné. Já mám teď nově Alternu, je to sice investice, ale jsem z toho zatím úplně vyplesknutá a zároveň znepokojená, proč mi předtím nikdo neřekl, jaký zázrak to je :D Předtím jsem měla O'Right a 100% Pure (a předtím dalších 50 značek :D) a jako fajn, krásné vůně, vlasy pěkné, spokojenost... ale Alterna... z toho jsem si sedla na zadek - tohle jsou vážně moje vlasy, tohle lesklé hedvábíčko? ... dřív bych nevěřila, že kosmetika něco takového dokáže :)

    OdpovědětVymazat
  4. Z toho Faranu jsem teď taky namlsaná, jak tu na to u tebe koukám :) Budu od nich muset něco vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
  5. Alverde je u mě taky takový průměr, prostě wou efekt se nekoná, jak říkáš . Nalákala jsi mě na Farana :)
    Souhlasím s holkama, že Alterna je skvělá, hlavně pro poškozené vlasy. Taky ji mám ráda, sice to není přírodní, ale vyhovuje mi moc.
    Moc mi na vlasy pomohl i indický vlasový Bio olej, když byly tenké jak pavučiny, křehké, padaly.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!