Mastná pleť ve slevě

Sice mám krémů víc než dost, pořád jsem nedodělala Mádaru a do úžasného Bio Aroma krémíku jsem hrábla jenom párkrát... ale stejně mi to nezabránilo v tom nekoupit si další krém. Protože byl od značky, která se mi poslední dobou zamlouvá. Protože obsahuje hodně šťávy z Aloe vera, na kterou já čím dál tím víc slyším. A taky protože byl ve slevě.


Jo, koupila jsem si dalšího Farana. Obzvlášť z vlasového šamponu jsem byla nadšená, takže jsem chtěla zkusit i pleťovku, ať to stojí, co to stojí. No, naštěstí mě to stálo jen půlku.


Nalákalo mě hlavně to složení. Bez vody, hodně Aloe vera, oleje, másla (nebude to sakra moc mastit?!) a na závěr nějaké ty protizánětlivé výtažky. Jediné, co mě výrazněji znepokojovalo, byla přítomnost kokosového oleje. Ale tak, není na prvním místě (zdravím Kivvi!), tak mě to snad nějak nerozhodí.


Konzistence je lehká, vůně suprová, jako byste přivoněly k nějakému parfému. Hodně cítím Aloe a pak nějakou neurčitou směs olejů. Ale koukám, že parfemace je ve složení posazena poměrně vysoko, takže bůh ví, po čem to vlastně voní. 

Do pokožky se vstřebává bleskově a na první pohmat ji ani nemastí. Po delší chvíli se ale pleť začne nadměrně mastit a nepomůže na to ani pudr. Póry se sice neucpávají, pupínky nevznikají je zvýšené míře, ale pleť prostě nevypadá dobře ani zdravě, je to jedna lesknoucí se začervenalá plocha.


Kromě toho maštění.. ten krém nedělá s pletí zhola nic. Nepůsobí protizánětlivě, neurychluje hojení pupínků, nemírní zarudnutí. Jako abych nebyla úplně ošklivá, pokožka je na dotek krásně jemná, to jo, ale na druhou stranu zas umaštěná a barevně nejednotná. Prostě jako bych si ráno umyla obličej vodou a nic na něj nenamazala.

Nechápu, kde soudruzi udělali chybu. Fakt jsem i tohohle Farana chtěla mít ráda, ale bohužel... Taky se nemůžete rozhodnout, kterou pleťovkou dát na obličej dřív? Toužíte po něčem od Farana?

Komentáře

  1. Odpovědi
    1. Zas tak odpuzující ta recenze být neměla! :D Teda měla, ale neměla očernit celou značku, protože tu tělovku mají fakt skvělou..

      Vymazat
  2. Já tento výrobek vůbec neznám. Ale zjevně po něm ani pátrat nebudu :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O jejich pleťové péči jsem měla lepší mínění, no.. ale tak co, aspoň to zklamání stálo jen půlku :))

      Vymazat
  3. A co ho aplikovat jen několikrát do týdne (2-3x) na večer? Jako takovou výživnou noční masku.. Já jsem se takhle zamilovala do Bachova nočního krému, což je vysloveně máslíčko, ale ta sametově hebká pleť ráno po probuzení! No a pak to na den pod MMU hezky zmatním a vysuším zinkovým krémem ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teoreticky by to šlo, ale já poslední nejméně půl rok večer nemažu.. nadměrně se mi po tom totiž mastila pleť. Jakákoliv bachova péče by se mi moc líbila, akorát se bojím, že by mému obličeji nevyhovovala..

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Flíčky po akné? Žádný problém!

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Kokosák na afty