Nenápadnej ale šikovnej

Masticha. Tahle surovina se poslední dobou probírá docela často a to nejenom v kosmetice. Je léčivá, hojivá, antibakteriální, pomáhá na akné, lupénku, ekzém, působí proti zubnímu kazu a zlepšuje zažívání. Prostě takový přírodní zázrak z Řecka. Jako docela mi to imponovalo a měla jsem už takové tiky, že si koupím něco od Mastic Spa, ale pak nakonec zvítězilo moje rejpalské já koupila jsem si jen takový malý balzám na rty.


 Balzám je to jako každý druhý přírodní. Směs olejů a másel završená včelím voskem. Prvním plusem je ale mastichový olej a hned druhým (o čemž jsem při koupi neměla ani páru) esenciální olej z bergamotu. Právě tyhle dvě složky dodávají balzámu zvláštní lehce hořkou silně návykovou vůni. Při prvním otevření se možná budete bát, jestli se obsah nezkazil, ale ne, takhle to má fakt vonět.


Balzám je velice příjemný. Teda velice, Badger sice nepřekonal, ale je moc příjemný. Uspokojivě promaže, nemáte potřebu po pěti minutách znovu aplikovat. Na rtech krásně taje a příjemně k nim přilne, ale na druhou stranu nedělá takový ten hnusný olejovitý povlak. Prostě dobrej balzám. Ale jeho pravá chvíle přichází jindy...

... zima, rýmička, kašílek, odřený nos, popraskané rty a začínající koutek. Na tohle účinkuje balzám fakt skvěle. Jestli jsem si chválila na odřený nos Figs&Rouge, tak Bio Aroma je ještě lepší! Sice svou vůní tolik neprotáhne dutiny, ale ta masticha fakt skvěle hojí. Do rána žádný zarudlý odřený frňák... rty jemnější, už nevypadám jako s počínající kožní chorobou... koutek se zalekl a přestal praskat.


No a poradí si to i s vymáčknutými pupínky. Tedy, musíte si být jisti, že jste pupenec vymáčkli 100%, aby pod vahou výživných olejů nezačal mokvat a znovu se nepodebral, ale... jakmile namažete stroupek/ flíček, do rána je světlejší. Přes den trochu máznete, máznete taky na noc a do dalšího rána se stroupek samovolně odloupne, nezanechá po sobě flek a hlavně se pupenec znovu neobnoví.

Sice tyhle zázraky nepřisuzuju jenom mastiše, může za to určitě i ten bergamot, ale tyčka má fakt skvělé hojivé účinky. Jako balzám je normální, na první pohled nijak nenadchne, ale ty účinky na poškozenou pokožku...! Prostě, měli by ho vyrábět aspoň ve větší pixle jako zmiňované Figs&Rouge nebo rovnou nějaký kelímek..

Máte v oblibě nějakou péči s mastichou? Co používáte na rychlé hojení odřené/přesušené/rozrýpané pokožky?

Komentáře

  1. Tak na tenhle balzám už chystám recenzi pěkně dlouho :D Vůně je fakt zvláštní, nejprve se mi nelíbila,ale jak píšeš pak je návyková :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Smrdí to, až to voní :)) Jsem zvědavá na tvůj názor!

      Vymazat
  2. Jeste jsem neslysela, vypada dobre.

    Www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavé, o téhle zázračné ingredienci čtu poprvé. Ta Bio Aroma mě kvůli tobě poslední dobou nenechává klidnou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, a musím ti říct, že Bio Aroma je fakt dobrý.. :D Ale na druhou stranu, není to příliš drahý, takže bych řekla, že se vyplatí něco prubnout.

      Vymazat
  4. Říkal tu někdo masticha? :-)))) Jsem ho chtěla a nakonec si to rozmyslala, že až doplácám, co mám... Ale rozhodně jdu do něj. A hojí fakt asi ta masticha, ona je zázračná :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čekala jsem, kdy se chytneš! :)) Jako za tu cenu je to fakt super, a kam se hrabe nějaký Bronner (nebo co jsi to naposledy měla :))

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!