Co s načatým ječmenem?

Mladý ječmen jsem kdysi delší dobu zobala, dělal mi pěknou pleť a dobré zažívání. Spotřebovala jsem dvě krabičky, koupila si další dvě.. ale ty jsem už pak nedobrala. A tak se mi tu válí doma. Tak co udělat s mladým ječmenem, nebo jakoukoliv jinou zelenou potravinou, když se vám ji už nechce konzumovat? Přeci masku!


Mladý ječmen je dobrý na akné a mastící se pleť, při závažnějších problémech se doporučuje jak vnitřně tak zevně. Sušený prášek si můžete smíchat jen tak s čistou kohoutkovou vodou nebo nějakým hydrolátem, nebo to ještě doplnit o další složky podle chuti a stavu pleti.

Já jsem ječmen smíchala s trochou vody, Aloe vera gelu, pár kapkami tonika a tak trochou měsíčkového oleje. Přidat ale můžete cokoliv podle fantazie i toho, co prostě máte doma...


Vznikla hutná pasta, dost podobná jílové masce. Narozdíl od jílu je ale ječmen krémovější, snadněji se nanáší a lze jej lehce dát tenkou vrstvu. Voní to.. no jako čerstvá tráva, moc lákavé to zrovna není. Pokud by vám tahle vůně nešla vůbec pod nos, zkuste ji vylepšit nějakým oblíbeným éterákem.


Silnější vrstvu mladého ječmene jsem nechala působit určitě 20 minut, maska skoro nezaschla, jenom ztuhla. Nic nepálilo ani nesvědilo. Po smytí byla pokožka krásně zjemněná, pružná a na dotek zpevněná a tonizovaná. Žádné začervenání, jen krásná čistá a zklidněná pleť. Takže.. asi si začnu cíleně kupovat mladý ječmen pro výrobu pleťových masek!

Máte nějaký domácí zlepšovák, na který jste přišly takhle náhodou? Používáte/užíváte mladý ječmen?

Komentáře

  1. To je geniální nápad. Já ječmen užívám, takže začne i zevně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Mě se právě vnitřně přejedl, ale asi s ním zase začnu.. je to opravdu malý zázrak!

      Vymazat
  2. já si zase nechala ve velkém od mamky nakoupit šťávu z aloe vera (dostává stravenky do lékárny), že ji budu užívat lžičku denně na lačno pro podporu trávení a zažívání no a dopadlo to samozřejmě tak, že jsem vesele užívala asi dva týdny a pak se na to vybodla, páč jsem 5x v týdnu zapomněla :D takže teď přidávám do zeleného jílu a krásně plní funkci hydratace ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, Aloe šťáva je taky věc! :) U mě nejde ani o zapomínání, potravinové doplňky mám vždycky vystavené na lince/u postele, spíš se mi většina netabletkových doplňků po čase zprotiví svou chutí a je konec.. Aloe šťávu bych ale taky ráda zkusila.. nebo ještě líp, Noni šťávu.. ta by měla být ještě lepší.

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Flíčky po akné? Žádný problém!

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Kokosák na afty