Rozkvetlý jasmín na rukou

Normálně krémy a spol. na ruce nerozbouří moje emoce. Je sice pravda, že Martinu mám hodně ráda, vím, jak je skvělá, účinná, úžasná a tak, ale je to spíš výjimka, než pravidlo. No a k téhle výjimce přibyla až nečekaně rychle jedna další. Protože krásně čistě květinově voní. Protože má neobvyklou a úžasnou konzistenci. A taky protože pro ty ruce viditelně něco dělá.


Na nejrůznější plechové krabičky jsem úchyl. Co je v pixle, nedejbože ještě s hezkým rádoby starým obrázkem, musí být moje. A takhle vlastně náš vztah s krémem Sportique začal. Musela jsem ho mít kvůli obalu. Pak jsem k němu přičichla a bylo to jasné, musela jsem ho mít i kvůli vůni. Takže nějaké přemýšlení jestli to má nebo nemá pěkné INCI šlo na druhou kolej.

Ale ono to složení není zas tak zlé. Sice bambucké máslo s glycerinem na prvních místech a až později olivový a mandlový olej a taky spousta bylinných výtažků. Když to vezmu kolem a kolem, normálně bych po tomhle krému nesáhla, ale situace (čti: super obal a vůně) mě k tomu prostě donutila.


Vraťme se zpátky k vůni, která rozhodně stojí za zmínku. Sportique jich má v nabídce hned několik, všechny jsou zajímavé, ale jasmín rozhodně vede. Protože viděli jste už někde krém na ruce s vůní jasmínu? Přesněji řečeno, krém má vonět jako jasmín s ibiškem. Nebojte se těžké parfémové vůně, takhle je lehká, svěží a taková jarní. Jako když po přeháňce deště vyjdete ven a všechny ty rozkvetlé kytky a stromy krásně svěže voní. 

Suprová je i konzistence, která je dost neobvyklá. Krém je hodně hutný, ale zároveň lehký a našlehaný. Docela si odporuju, co? Prostě: když chcete krém nabrat, musíte vyvinout docela sílu, abyste ho z plechovky uloupli. Když se vám to ale povede, na kůži ucítíte, jak je krém doslova nadýchaný, jemný a krémový. Na pokožce se začne rychle rozpouštět, rychle se vsákne a ruce skoro vůbec neumastí. Prostě top uživatelská příjemnost.


Ale pozor, nekončí to jenom u těchhle lehce povrchních věcí, on ten krém i něco dělá, a ne, že by toho bylo málo. Jako jo, není tak výživný jako Martina nebo měsíčkové krémy od Weledy, ale ty účinky tam jsou. Ruce nejsou suché, stačí mi mazat jenom ráno a večer, nesvědí, neloupou se a nemám suché záděry. A navíc.. ruce vám pak taky dlouhou dobu krásně voní.

Tenhle krém není stavěný na žádné tuhé zimy, třeskuté mrazy ani na extrémně dehydratované popraskané podrážděné ruce, to mi je jasné. Pro tyhle případy tu mám výše zmíněnou Martinu a měsíčkovou Weledu. Ale pro chvíle, kdy je pokožka na rukou zdravá, v pohodě, a vy ji potřebujete jen v tomhle pěkném stavu udržet a podpořit její stav.. ideální! No a když k tomu připočtu ještě tu skvělou nadýchanou konzistenci..

Jak jsem si tenhle krém vzala spíš jen z rozmaru kvůli hezké krabičce a vůni, teď jsem moc ráda, že jsem tak udělala. Protože.. ta konzistence.. a taky ta vůně! Práskněte, co jste si koupili jen tak kvůli pěknému obalu nebo vůni, s pocitem, že se tím přinejhorším budete doma jen kochat?

Komentáře

  1. Je to lakave, ale prece jen mam radeji prakticke tuby. Nemam pak pocit, ze musim do nej lzickou jako s kokosakem. Samozrejme ruce ciste mam, ale i tak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že balení není zrovna nejhygieničtější, ale pokud je krém jen na doma, dá se to. Nedovedu si totiž představit, že by takováhle hutná konzistence byla v tubě.. to by pak krém nešel ani za nic vydolovat! :)

      Vymazat
  2. Jee ten ma krasnou plechovku! :-) Ja Jasmin miluju( I kdyz zrovna ten tezky, zatuchly), takze by se o nem dalo I uvazovat ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A pak, že obal neprodává ;) Já mám raději lehkou variantu jasmínu z praktických důvodů. Jednou jsem měla jakousi těžší voňavku a pěkně mě z ní rozbolela hlava. A je pravda, že když delší dobu sedím mezi rozkvetlými keři jasmínu, tak mi po chvíli taky začíná jít hlava kolem.

      Vymazat
  3. tak kvůli konzistenci bych si ho asi nekoupila, ale jasmínovou vůni taky můžu :)). Mám teď jasmínový sprcháč Jurlique a ta vůně je neskutečná, mám pocit jako bych se sprchovala v rozkvetlé jasmínové zahradě :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě ta konzistenci právě uchvátila, zatím jsem nikde nepotkala nic podobného. Hmm, jasmínový sprcháč.. to zní velice slibně! Děkuju za tip! :)

      Vymazat
  4. Miluji vůni jasmínu ♥ asi si ho budu muset taky pořídit :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jasmín taky můžu. Kdysi jsem narazila u "černoušků na dovči" na "jasmínové cosi", něco jako olej, ale bylo to silné jako čistý parfém. Já trdlo ho nakonec nekoupila, abych pak naháněla všude po čertech s ďáblem něco podobného.

    Jinak krabka je dokonalá, taky si mi takové líbí. A občas věc koupím jen kvůli balení. Naposledy jsem měla x měsíců na wishlistu Naobay kvůli těm hezkým dřevěným obalům a jak vyskočila akce, nebylo úniku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, Naobay, to je téma samo pro sebe.. :D Už jsem dokonce uvažovala, že si koupím ten jejich bělící krém v plném balení, páč má úžasnej kromě obalu i obsah :))

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!