Jak voní jaro

Miluju kvetoucí šeřík. Nejlépe ten fialový velkokvětý. Má tak krásnou sytou svěží a zároveň omamnou vůni, která mě pokaždé okouzlí. A proto mě mrzí, že si šeřík nemůžu koupit do vázy celoročně, jako je tomu třeba u tulipánů. A proto hledám alespoň vůni, která by mi rozkvetlý pugét šeříku přiblížila. Prvním tajným favoritem byl šeřík z Yves Rocher, nicméně vůně po chvíli 'zkysla' a bylo.


Z šeříkové vůně od Pacifica jsem byla nadšená na první přičuchnutí a byla jsem rozhodnuta ji milovat, ať se děje, co se děje. Je to totiž opravdu ten svěží fialový šeřík, který tak krásně voní v parku.

Vůně je skvělá, úžasná, dokonalá a lepší jsem nikdy nepotkala. Je až neuvěřitelné, jak dokázali nacpat do takové malé lahvičky slunné jarní odpoledne provoněné květy šeříku a konvalinek, osvěžené lehkým jarním deštíkem. Takhle přesně podle mě voní jaro.

Výdrž je ale dost chabá. Jsem zvyklá na svoje arabské olejové parfémy, o kterých jsem doposud neměla co do výdrže úplně nejlepší mínění. Ale musím to poupravit. Arabské parfémy vydrží skoro celý den, Pacifica vydrží tak hodinu dvě maximálně. Pak vůni vůbec necítím a není to tím, že bych si na ni zvykla, necítí ji ani okolí. No, aspoň, že vyprchá bez jakéhokoliv nepříjemného odéru alá YR.


Jako myslela jsem si, že ta chabá výdrž je daná nějakým přírodním složením. I když, éteráky a květové vody dokážou vonět dost dlouho, tak v čem by měl být problém? Mno, a ono to složení zas tak kytičkové není. Je to tak 50:50. Když jsem parfémy viděla poprvé, bylo to na veletrhu přírodní kosmetiky, a pan dodavatel mluvil něco o čisté přírodě atd atd...

No co si budeme říkat, poslední dva body mi radost z téhle krásné jarní vůně poněkud kazí, ale stejně se jí nevzdám, když už jsme se našly! Minimálně ne téhle lahvičky, budu si ji šetřit na podzim a do hnusného počasí, kdy mi bude připomínat krásné slunné dny.

Jak voní jaro vám? Máte nějakou oblíbenou jarní voňavku?

Komentáře

  1. týjo, tak teď jsem asi zmatená. co je na tom složení špatně? trošku slivovice, éteráčky a všechno zalité vodou. jinak si myslím, že výdrž je nízká, že tam není žádný olej a že jsou ty éteráky prostě míň kvalitní. jo a vlastně u těchto vodových roll-on jsem snad ještě ani žádný s velkou výdrží nepotkala...

    no a jinak Pacifika mě dost silně nezaujala. jako ji ignoruji na iHerbu, tak jsem i ovoněla ty parfémy... a prostě nic. nechalo mě to klidnou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže říkáš, že mě složky typu butylphenyl methylpropional a to cosi 3 cyclohexane mají zanechávat chladnou? Já nevím, já pořád tak nějak naivně očekávám, že když někdo řekne přírodní, tak tam tyhle jazykolamy prostě nebudou.

      Tahle ta vůně je, mám takový pocit, asi nejzajímavější od celé značky, jinak mě taky nic moc nezaujalo. Ale ty obaly mají moc hezký, to jo.

      Vymazat
    2. si myslím, že ten H3CC je zrovna přírodního původu. a butylphenyl je asi chemický, to je vlastně pravda. tak ale zase, když o sobě může "čistá příroda" prohlašovat české Pure Fiji, tak proč by nemohla Pacifica. u ní mě to snad uráží i míň než u toho PF.

      Vymazat
    3. Jo, Pure Fiji.. to máš pravdu, oproti nim je Pacifica pěkná.

      Vymazat
  2. Jé, taky bych ráda nějakou čistou šeříkovou vůni...

    OdpovědětVymazat
  3. Taky mám ráda tyhle vůně květin v reálu - šeříky a tulipány i narcisy ;)

    Jinak u mě vůně jsou zrovna něco, kde dost převládá klasická chemka. Ale letos jsem pevně rozhodnutá koupit na léto Pomerančový květ od Delarom, tam by to složení mělo být trochu hezčí - dá se stříkat i na kůži na slunci bez problémů a hlavně mi prostě voní - přirozeně, krásně, žádná umělina.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, tak to pak poreferuj, jak jsi byla spokojená. Pomeranče mám taky ráda.

      Vymazat
  4. Je fakt, že to je asi první skutečně autentická šeříková vůně, kterou jsem potkala, ale když jsme ji měla celý den, tak mi začala dost lézt na nervy...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to je pravda. Ono je to jak s čerstvým šeříkem, taky krásně voní, ale po chvíli je už vlezlý a může z něj bolet hlava.. Na druhou stranu ta vůně vydrží fakt jenom chvíli, takže pokud nebudeš znovu a znovu aplikovat, tak ani nemá šanci začít ti lízt na nervy :))

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!