Spotřebováno za duben (2015)

Pozdě ale přece. Konečně jsem se podívala na dno některým držákům, které zdobily moji kosmetickou poličku docela dlouho a já ne a ne se jim podívat na dno. No, popravdě řečeno, jsou to povětšinou produkty (nebo vlastně většinou), které si už znovu nekoupím.


1. Termální voda Avéne (***) je skvělá, ale... Zklidňuje, hojí, regeneruje, ale na obyčejnou vodu stojí docela dost. Mnohem lepší službu mi udělá čistá růžová voda nebo Santaverde tonikum, které koupím za lepší peníz. Nebo za větší peníz, ale aspoň to má trochu upgradované složení než jen čistá voda.

2. Měsíčkový krém na ruce Alverde (**) není špatný, ale... obsahuje vysoký podíl glycerinu a to mi v současné době bohatě stačí k tomu, abych jej neměla příliš v lásce. Avšak pro méně náročné poslouží myslím víc než skvěle.

3. Z jílové masky Ayuuri Natural (**) jsem měla zpočátku rozporuplné pocity, docela mě vysušovala a dráždila. Pak jsem si ji smíchala s mladým ječmenem.. to byla jiná. Pleť vyčistila pěkně, dokonce i zklidnila, nebo to špatné, ale... pořád si nemohu pomoct, hotové Argiltubo je prostě lepší!

4. Tělové máslo Alverde (***) z jakési letní limitky jsem si pořizovala v podstatě jenom kvůli vůni. Ta je skvělá, šťavnatá, svěží a ovocná, ani výživné schopnosti másla nejsou k zahození, jenže... obsahuje glycerin, respektive hodně glycerinu, jako většina mazacích Alverde věcí...

5. Krém pro mastnou pleť Fararan (*) mě dost zklamal. A od té doby se nic nezměnilo. Prostě jsem ho vymazala na ruce a na tělo.. celkem drahá sranda. A od Farana si snad už žádnou pleťovku nepořídím.

6. Emulze pro intimní hygienu Argital (*****) je pro mě must have. Používám ji dlouhodobě, skvěle mi vyhovuje a perfektně mi pomáhá proti mým (dříve) vleklým gynekologickým problémům.

7. Tuhý levandulový deodorant Jason (**) jsem měla v šuplíku jako rezervu za mnohem lepší Coslys. Není špatný, jenže... pokud se zvýšeně potíte jako já, uvítáte mnohem raději jakýkoliv deodorant s obsahem kamence, který účinkuje přeci jenom silněji. Éteráky a škroby obsažené v Jasonovi zvládnou jen velice jemné pocení a tělesný zápach.

Celkem krátká bilance, ale alespoň nějaká... A jediné štěstí, že jak to z poličky pomalu ubývá, tak to i pomalu přibývá.

Komentáře

  1. co mas proti glycerinu?vysusuje?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud je glycerin v produktu zastoupen do určitého množství, tak je v pohodě. Naopak zvyšuje uživatelskou příjemnost a podporuje vstřebávání ostatních účinných látek do pokožky. Když je jej ale vyšší množství, z dlouhodobého hlediska pleť spíše vysušuje, než aby přinášel něco dobrého. A taky na pokožce docela lepí a nezanechává moc příjemný pocit. Kde přesně je ta hranice dobrý/špatný nevím, ale třeba u Alverde péče musím říct, že na kůži dost lepí. A to se mi u starších verzí těchto produktů nestávalo. Takže se mu díky uživatelské příjemnosti, nebo spíš nepříjemnosti, raději budu vyhýbat.

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!