Letní oblíbenci

V létě to s kosmetikou fakt nepřeháním, obzvlášť, když panují taková horka jako poslední dobou. Moje letní pleťová péče je v podstatě pořád stejná, i když teď vynechávám, co se dá. Pleť mi v horku docela blázní a zažívám zas menší pubertu, takže pro jistotu nemažu skoro nic a pokorně čekám, až se to zas vrátí do normálu. A tak si o to víc užívám tělovou péči a ty ostatní věci.


Konečně jsem si asi po dvou letech koupila nové balení kokosáku, to první vydrželo opravdu věky. Mám ho ráda na vlasy, ale především se s ním opaluju. Už druhou sezónu, bez jakéhokoliv spálení nebo výraznějšího podráždění... takže si říkejte co chcete, já si prostě klasický opalovák už nekoupím. Když na mě má stejné účinky tenhle krásně voňavý olej...

Nadšená jsem i z tělového mléka Martina Gebhardt Summer Time, které má sloužit ke zklidnění podrážděné pokožky po opalování a taky k prodloužení opálení. Já teda žádné zásadní podráždění nemám, ale na kůži krásně chladí, rychle se vstřebává a přesto je dost výživné... Navíc obsahuje různé exotické oleje a zajímavé složky jako výtažek z mrkve nebo třezalky.

Věčně mám problém se špatným a pomalým opalováním nohou a letos jsem snad poprvé sáhla po samoopalováku. Uvažovala jsem nad dražšími značkami, ale když jsem pak porovnala složení/ cena třeba u Lavery a právě u Alverde, jasně zvítězilo Alverde. Složení je téměř totožné, mléka je co do objemu víc, lehce se roztírá, není problém s mapama a dělá přirozený efekt, žádná oranžová mrkev. Stačí mazat dvakrát týdně. Pak se barva vytrácí pozvolna a přirozeně, nikde není nic vidět.

Konečně mi došly všechny Crazy Rumors balzámy a já sem si mohla koupit na pusu něco jiného. Vybrala jsem si Bronnerse, hlavně kvůli zajímavé příchuti zázvor a pomeranč. A voní a chutná jako zázvorová limonáda! Perfektní! A i účinky má super, na rtech lehce taje, vstřebá se, aniž by vytvořil povlak, ale přesto nemáte pocit suchých rtů. Uvidím, co s ním udělá chladnější počasí.

V teple jsem si dokonce začala malovat pusu, a to mým oblíbeným Dizao barevným balzámem v odstínu 106. Je to taková malinově červená, na rtech není téměř vidět a o to přesně mi jde. Jako bych měla rty takhle krásně červené přirozeně. Nic se nerozmazává, nepatlá... a navíc je balzám i lehce vyživující. Podobně spokojená jsem i s lakem na rty z loňské Alverde limitky. Pěkná sytá barva, mírně do korálova, na opálené pokožce krásně vynikne.. měly by ji zařadit do stálé nabídky! Nerozmazává se a ze rtů se ztrácí rovnoměrně, jen poněkud vysušuje.



Letní lak na nehty musí být červený a samo je od Miss Sporty. Nějak jsem na lakování poslední dobou ještě víc zanevřela, už mě ty věčně se olupující barvy nebaví, takže mám jednu lahvičku MS a jsem naprosto spokojená. Odstín 151 je sytá červená bez třpytek i jakéhokoliv barevného podtónu. Trapná klasika.

A nakonec vůně, jedna z mála, kterou jsem si sama dobrovolně koupila v plném balení. Je krásná, intenzivní, ostatně básnila jsem o ní už tady. Všeobecně se mi arabské parfémy od El Nabil líbí, ale další plné balení si už asi nepořídím, tahle malinká lahvička mi beztak vydrží věky. Ale takhle citrusová mírně nahořklá vůně s tóny květin za to prostě stojí!

A co baví v létě vás?

Komentáře

  1. Kokosák taky patří mezi mé letní oblíbence :)

    Unboxing | Dekorativka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Tak kokosák má údajně SPF 2-8, pokud člověk jde na slunce v rozumném čase a opaluje se přiměřeně dobře, tak proč ne. Věřím, že vyhovuje a určitě je pro kůži příjemnější, než klasické mléka.
    A ono přírodní oleje jsou dobré i pro bledule žádající vysokou ochranu, takový malinový 28-50 SPF, silně o něm uvažuju, že ho zkusím, protože já s opalováky nějak pořád bojuju....
    Jinak mě baví teď matné a pastelové laky na nehty, jak jsem loni užívala výrazných barev, tak letos na ně ještě ani nedošlo.
    Obličej držím na uzdě díky černému mýdlu od Missha, které vytahuju, když je potřeba, jinak myju pěnou a díky tomu asi je na pleti letos klid...
    A pak vše co osvěžuje, chladí.... :) Zrovna to tak sepisuju za červenec a zdá se mi, že navzdory vedru toho používám stále fakt hodně :D
    Ale pořídila jsem na léto Mádaru s kamencem - díky za tip ;) Líbí se mi vůně a nakonec jsem koupila od Mádary set - pěna + 2mini krémy. A ten noční úplně miluju - to je taková krásná přírodní vůně jako les, nebo tak něco :) a snesu ho i v tom horku, kdy ho střídám s Neostratou, což je spíš "lékárenská" - nepřírodní, ale kterou používám po opalování jako prevenci pigment.skvrn už x let a je fajn ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, na olej z malinových semínek se třesu už hodně dlouho, ale pořád se mi jej nechce kupovat... Takže jestli budeš první, těším se na report! :)
      Páni, pěkně jsi to s Mádarou rozjela! Jsem ráda, že jsi s spokojená. Já jsem právě na krémy ze starter setu docela zanevřela, sice krásně voní atd. atd., ale je v nich docela dost glycerinu a 1) už delší dobu k němu mám osobní averzi a 2) mi asi opravdu ucpává póry na tvářích a dělá akné, jinak si tu spoušť posledních dní neumím vysvětlit. A Aloe vera gel bez glycerinu to pokaždé za pár dní výrazně zlepší...

      Vymazat
    2. Myslím, že budeš asi rychlejší s tím olejem :) Jsem tu ještě dost zasobená...
      Ale ten glycerin mě překvapil... Že může tak zlobit.

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Flíčky po akné? Žádný problém!

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Kokosák na afty