Spotřebováno v létě (2015)

To léto uteklo nějak zatraceně rychle. Tak rychle, že jsem toho nestihla moc spotřebovat, ale zase to aspoň stálo za to. Sice se mi v horku a pod vlivem Mádara krémů poněkud zbláznila pleť, aspoň jsem si tak užívala té ostatní tělové a vlasové péče, která je více méně už osvědčená.


1. Alverde šampon s hennou (****) je moje stálice a až doposud jsem byla velice spokojená. Jenže... po tom několikátém balení mi přijde, že se mi začaly objevovat lupy a svědí mě pokožka hlavy. Takže si asi na chvíli dáme pauzu.

2. Se šalvějovým kondišem téže značky (*****) jsem spokojená. Udělá to, co se od něj čeká, vlasy se necuchají, nekrepatí a jsou lesklé. A za tu cenu je to dost uspokojivý výkon.

3. V důsledku lupů a onoho svědění celé hlavy jsem si nasyslila pár mini pšeničných šamponů od Weledy (*****). Na to, že mám z většiny dospělácké péče od této značky poněkud rozporuplné pocity, tenhle šampon je super. Sice voní tak trochu jako Fernet, ale ve vlasech se to ztratí. Hlavně zklidnil svědění a lupy.

4. Mléko Martina Gebhardt Summer Time (*****) jsem si koupila po fajnové zkušenosti s krémem z té samé řady. Přeci jenom, mléko je lehké a jde na obličej i tělo. Používala jsem ho fakt na celé tělo, hlavně po slunění. Krásně chladí, příjemně voní, zklidní nějaké to menší začervenání. Vzhledem k ceně sice na každodenní mazání není, ale po opalování je fakt super.

5. Dětské měsíčkové mléko Weleda (*****) patří mezi ty nedospělácké věci, které jsem si od téhle značky oblíbila. Je to směska olejů a másel, takže chce mazat rovnou na vlhkou kůži hned po sprše. Pak se ale krásně vstřebá, zjemní a vyživí a navíc nádherně lehce voní po levanduli. Nemám jediné výtky.


6. Deo kulička Coslys (*****) je se mnou už několikáté balení, tentokrát jsem sáhla po variantně s limetou. Vyjma vůně, která po chvíli stejně zmizí, jsou účinky stejně dobré. Kulička se mnou vydržela i ty největší hicy, ani jsem nemusela během dne znovu aplikovat.

7. Po tom, co jsem skoncovala s Mádara krémy jsem se opět vrátila k lehkému Aloe vera gelu Santaverde (*****) a dobře jsem udělala. Je to prostě hodně tekutý gel, není na něm nic zajímavého, ale... pokožku krásně hojí, obzvlášť ty moje rozrýpané pupíky, zjemňuje a přitom je tak lehoučký. Rozetřete a za minutku se vstřebá, ani nevíte, že jste na ten obličej něco mázly. Na dotek je ale pleť krásně vláčná a hebká. Takže ideální na léto.

8. Vyrovnávací tonikum od Mádary (*****) má už asi v miliontém balení a celkově si bez něj nedovedu svoji každodenní péči představit. Je to asi obyčejné tonikum, které účinně dočistí, ale i zklidní. Ráno nemám mastný lesknoucí se ksicht, jen krásně vláčnou pleť. A to se vyplatí.

9. Růžový krém na nohy od Baley (****) je dost účinnou zbraní na suché paty, jen to nesmíte nechat zajít tak daleko jako já, aby vám paty praskaly. Pak je krémík už k ničemu. Jinak ale chodidla krásně zjemní, chce to jen střídat s nějakým výživnějším krémem, protože tenhle kromě glycerinu a močoviny v podstatě žádné účinné látky neobsahuje.

10. Dětský měsíčkový krém Weleda (****) patří zase do oné skupinky. Je skvělý na suché lokty, kolena, ruce,... hodí se i na nohy ve chvílích, kdy ještě nejsou tak suché. Prostě takový univerzální krém pro celou rodinu. V nouzových situacích ho snese i smíšená pleť na obličeji, zklidní a neucpe. Prostě když někam jedete a chcete mít jednu univerzální tubičku na všechno.

Komentáře

  1. Taky mám ráda Alverde, Weledu a Baleu :-) Měsíčkový krém od Weledy funguje skvěle, výborný pomocník

    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Flíčky po akné? Žádný problém!

Kokosák na afty

Jak jsem změnila názor na Mádaru