Dobrá pleťová maska. Zn.: V prášku!

Tak já vám nevím. Poslední dobou si toho na ksicht moc nedávám a když už se pro něco odhodlám, musí to stát za to. Nebo asi aspoň musím myslet, že to bude stát za to. Ke koupi Tariky mě dost nahlodala trb a pak taky tahle recenze. Prostě Tarika je prášek z bylinek, který jako mastňák musíte mít, a přes to nejede vlak. A jelikož mám v poslední době práškové masky nejraději, ani jsem se moc nevzpírala.


Tarika obsahuje jenom sušené namleté bylinky, takže má fakt krásné čisté a krátké složení. Bylinky to jsou ajurvédské, takže ze složení znám tak kurkumu a bílý santal. A zbytek je pro mě španělská vesnice.

Vůně je zajímavá, kořeněná a exotická. Někomu to může možná i vonět, ale zrovna u mě je tohle bod, přes který se nemůžu přenést. Připomíná mi to kombinaci kořeněného indického jídla, množství čerstvě namletého pepře a čehosi už méně přitažlivého. Ale budiž. Má to čistý přírodní složení. Je to ajurvédský...


Podle návodu se má půl lžičky prášku smíchat s trochou vody, nanést na celý obličej a nechat působit zhruba půl hodiny. Aplikace se má opakovat denně, dokud pupínky, černé tečky a spol. nezmizí. No, vzala jsem to po svém. Míchala jsem vrchovatou lžičku a používala jednou týdně či ještě sporadičtěji, protože:
  • mi prostě vadí ta vůně. A když mám na obličeji 30 minut něco, co mi nevoní...
  • mi přijde celá aplikace zdlouhavá. Ok, jílovou masku si nechávám taky tak 20 minut, ale ta je na obličeji příjemnější a tolik nevysychá.
  • jsem ze začátku aplikovala opravdu denně a žádné pozitivní účinky jsem nezaznamenala. A když k tomu vezmu tu vůni a tak...

Ale maska má i svá pozitiva. Na rozdíl třeba od jílu, do kterého když dáte o kapku vody víc, můžete se jít klouzat, s Tarikou se manipuluje mnohem lépe. Vlastně je celkem žádoucí, když si kašičku uděláte trochu řidší. Na pleť se nanáší dobře a nikam nestéká, což při 30minutovém působení opravdu vítám.

Dokonce mě mile překvapilo, že hned pár minut po nanesení cítím, že maska něco dělá. Řekla bych, že hřeje. Je to příjemné a rozhodně mnohem silnější, než kdejaká samozahřívací maska v tubě. Taky oceňuji jemný peelingový efekt, když masku (za pomoci houbičky) smývám. Odrbe fakt krásně.

Jako jo, mám po Tarice pleť jemnější na dotek, ale z vizuálního hlediska jsem si žádné změny nevšimla. Ať jsem používala opravdu denně nebo jednou týdně. Něco to pleti nejspíš dá, ale já to nějak nevidím. A to mi u masky docela vadí. Protože krásně jemnou pokožku, možná i s kapkou prosjanění a sjednocení, mi udělá i Alverde meruňkový peeling. Navíc, ona pepřová vůně mi opravdu nejde pod nos. V kelímku mi zbývají tak tři poslední dávky a já se docela těším, že Tariku dodělám a bude od pepře klid. Ale tohle se o oblíbené kosmetice neříká, nebo ne?

Měly jste/máte Tariku? Nebo se jí teprve chystáte vyzkoušet?

Komentáře

  1. Pleťové masky mám veľmi rada a takúto som veru ešte neskúšala :) vyzerá super

    Pozývam ťa do súťaže, ktorá práve prebieha na mojom blogu Súťaž o kontaktné šošovky

    OdpovědětVymazat
  2. Ja som najskôr vyskúšala menšie 20 g balenie a teraz používam už plné balenie. Vôňa mi nevadí. Používám ju na odstraňovanie upchatých pórov. Ja som zase neskúšala íl, takže keď miniem Tariku pozriem sa na niečo s obsahom ílu.
    moja skúsenosť s Tarikou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej čistý zelený jíl, žádné takové ty hotové masky se spoustou zbytečných přísad okolo. Já jsem moc spokojená s Argitalem, krásně pleť vyčistí, zklidní, sjednotí a je prostě vidět, že pleti svědčí.

      Vymazat
  3. Tak ta mě zaujala. Mám teď bylinkovou od Soaphoria ASKAM. Na pleti ji nevydržím mít 20 minut. Jakmile začně zasychat začne mě pálit na krku a do dalších rozškrábaných pupínků. Ale přijde mi, že pleť zklidňuje a je potom krásně hladká. Ale to štípaní :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řekla bych, že tarika by v rozrýpané pokožce taky pěkně pálila. Obzvlášť, jakmile začne hřát... Jediné, s čím mám dobré zkušenosti na rozdrápanou pleť, je čistý jíl, který si sama doma umíchám. Ten dokonce zklidní a pupenec není zas tak zarudlý..
      Na Soaphoriu se už docela dlouho chystám. Je něco, by by jsi mi pravdu doporučila?

      Vymazat
  4. Taky jsem měla, musím říct že je to dobrý SOS přípravek. Když byly pupínky fakt hrozné, namázla jsem na 10 - 15 minut masku a pupínky potom vypadaly mnohem menší a méně zanícené, alei celkově mě taky maska moc nezaujala. Mnohem lepší účinky má pro mě prášková maska od Khadi na smíšenou pleť. Po ní jsem měla krásnou pleť.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!