Úžasná pleťová séra za hubičku!

Konopný olej byl vůbec mým prvním pleťovým olejem a de facto také prvním čistě přírodním kosmetických produktem. Hodně mi pomohl, když jsem měla zblázněnou pleť po kombinaci Vichy a kortikoidů. A tak k němu mám logicky docela dost blízký citový vztah. Největším machrem na konopný olej a čistou kosmetiku s jeho obsahem je český Delibutus. A právě Delibutus přišel se třemi novými konopnými séry a mě bylo hned jasné, že aspoň dvě z nich musím bezpodmínečně vyzkoušet.


Balance. Clear. Smooth. Hlavně Balance a Clear sérum prostě bylo od prvního pohledu moje. Konopný olej doplněný o další rostlinné oleje a éteráky. Krásné krátké a čisté složení. Co víc si přát??

Poprvé jsem sáhla po Balance séru. Kromě konopného obsahuje i hroznový, mandlový a jojobový olej plus éteráky z levandule, geránia a šalvěje muškátové. Ta vůně je opravdu úžasná. Krásná kořeněná levandule se sytými tóny geránia. Vůní mi silně připomíná levandulové sérum z biofáze Nobilis Tilia, ale složením je mnohem mnohem lepší. Neobsahuje totiž žádný glycerin, muhehe!

Už pár let se večer nemažu (abych se do rána zvýšeně nezmastila), ale v případě olejového séra jsem prostě výjimku udělala. Do vlhké pokožky se sérum krásně vstřebá a za pár minut nevíte, že jste na sebe něco mázly. Nelepí a zanechá jen jemnou pokožku. A to používám 6 kapek!

Každopádně jsem čekala nějakou zradu ve formě ranní umaštěné pleti, pupínků apod., nicméně jsem se nedočkala. Ráno je pleť stejně jemná a vláčná jako večer. Nic víc, nic míň. Vypadá zdravější a odpočatější, má hezčí barvu. Čelo není mastné, tváře nejsou suché. Opravdu balanc.

Pak volba padla na sérum Clear. To má v sobě konopný, šípkový, hroznový a lněný olej společně s éteráky z bazalky, cedru a tea tree. Voní mírně nahořkle a kořeněně. Tea tree v něm ale v podstatě cítit není, takže se jeho typické výrazné vůně bát nemusíte. Co mě ale trochu zarazilo, je přítomnost lněného oleje. Ten je jako takový považován za komedogenní (stupeň 4) a na problematickou pleť by tak vůbec neměl přijít. Delibutus mě ale ujistil, že Clear sérum obsahuje přesně takový poměr lněného oleje, při kterém vyniknou pouze jeho benefity (zvláčňuje, zvyšuje elasticitu pleti a hojí jizvičky) a mastnější pleť neucpe, neopupínkuje atd. A musím uznat, že je to fakt pravda!


Stejně jako v případě Balance séra, aplikuju večer 6 kapek na navlhčenou pleť. Ale! Díky šípkovému oleji je sérum dost oranžové, takže to trochu odnesou peřiny... Nicméně za ty účinky to stojí! Pupínky, které se mi sporadicky dělají na bradě, nemají šanci. Rozrýpané pupínky se hojí mnohem rychleji. A pleť vypadá tak nějak... projasněná? Jo! Přesně takovýhle efekt si představuju v kosmetice pod výrazem 'projasněná pleť'. A pokožka je samozřejmě jemná a vláčná a mnohem hezčí na pohled.

Nějak se neumím rozhodnout, které Delibutus sérum mám raději. Obě dvě mi úžasně voní, na obě dvě mi pokožka krásně reaguje. Nemastí se, je čistá, vláčná, rychleji se hojí a už po pár namazázních vypadá mnohem líp. Něco jako když máte usychající kytku, zalijete ji a za pár chvil vidíte ten pozitivní rozdíl. Je pravda, že i teď v zimě se běžně mažu jenom ráno hydratačním gelem od Santaverde, takže ten příměr ke zvadlé suché kytce je docela na místě.

Z pleťových sér Delibutus jsem prostě nadšená. Mají krásné složení, stojí pár kaček a přitom pro vaši pleť odvedou skvělou službu. Před Vánoci jsem si pořizovala Laidbare céčkové sérum From Dusk Till Down a zatím můžu říct, že Delibutus ho o hodně předběhl. Delibutus má lepší složení (Laidbare obsahuje hned na prvním místě slunečnicový olej) a navíc vás vyjde o stovku levněji. Ale podrobnější srovnání co do účinků ještě provedu.

Používáte séra, nebo vám to přijde zbytečné? Máte svého favorita? A znáte Delibutus?

Za poskytnutí vzorků k recenzi děkuji zastoupení Delibutus.cz

Komentáře

  1. Já séra vůbec nepoužívám, ale občas si dávám na obličej tea tree olej. Po něm se mi do rána obličej nezmastí ani náhodou. Určitě na ta séra juknu. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tea tree je super, to je pravda! Já jej ale používám jenom lokálně. Sice má skvělé hojivé účinky a dezinfikuje, ale na druhou stranu je to pořád jenom koncentrovaný éterický olej a může pokožku dost vysušovat a dráždit. Právě k tomu maštění..

      Vymazat
  2. Tuhle firmu vůbec neznám, musím se mrknout na jejich stránky. Séra moc neznám, takže dík za seznámení.

    Giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud ses se séry ještě nesetkala, tohle by mohl být dost dobrý začátek pro seznamování. Poměr cena/výkon je fakt super, takže i kdyby ti náhodou nevyhovovalo, nemusíš si rvát vlasy...

      Vymazat
  3. Ahoj, moc dekuji za tip - firmu znam a uz dlouho jsem si chtela koupit jejich krem, ale az clanek me nakopl a v kosiku skoncil levandulovy krem i serum smooth :) Veronika ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže jsi to krásně spojila! No těším se na tvé dojmy, snad budeš spokojená stejně jako já! :)

      Vymazat
  4. Tuhle značku vůbec neznám. Určitě se podívám na jejich nabídku.

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to slibně, konopný olej je taky můj favorit :) Používám ho do mastiček na atopické ekzémy co se mi dělávají a je hodně super!

    www.piosek.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak v tom případě určitě vyzkoušej! Ta séra jsou opravdu krásně namíchaná, takže by ti měla vyhovovat. Nebo i nějaké klasické krémové produkty od Delibutusu. Mají krásné složení, hodně konopného oleje a bambuckého másla a to by na atopickou pleť mělo účinkovat opravdu krásně.

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!