Už nikdy víc..! (po dlouhé době)

Myslím, že místo článku by plně stačilo vystavit fotky inkriminovaných produktů a k tomu velkými písmeny napsat: tohle si fakt nekupujte! a bylo by. Ale mě to nedá a musím si přisadit ještě pár jedovatých poznámek.

Na Laidbare jsem se dost těšila. Je to celkem obyčejné, je to levné, ale dost si to chválí a navíc to má (pro mě) zajímavé čisté lákavé obaly. Tak co na tom, že lokální péče na pupínky obsahuje na třetím místě glycerin, který mě ucpává, že jo.. Výrobce přeci není tak hloupý, aby do něčeho proti pupínkům cpal látku, která pupínky naopak ještě způsobuje! Ehm... no, asi je!



Nejenom, že mi to neudělalo nic se stávajícím pupínkem, navíc to pleť ucpalo a další pupínky a krupička na sebe nenechaly čekat. Nojo, glycerin...

Moc mě nenadchlo ani jejich vitaminové olejové sérum From Dusk Till Down. Nad složením vám srdce tát nebude, přeci jenom stojí tři stovky, tak nemůžete chtít luxusní oleje a exotické výtažky.. Ale abych nebyla nespravedlivá, slunečnicový olej je vylepšen šípkovým, pupalkovým a mrkvovým. Přesto sérum nedělá vůbec nic. Olej se moc nechce vsakovat, i když dáte maloučko je takový hutný a těžký a obličej akorát tak umastí bez jakéhokoliv znatelného efektu.


Hydroláty miluju, a tak levandule a geránium od Florame byly jasná volba.


Složení mají oba dva kousky pěkné. Prostě květová voda a nějaké konzervanty k tomu. Nic zásadního. Ale..


... docela něco zásadního vám to udělá s obličejem! Takhle oteklý podrážděný obličej jsem snad v životě neměla. Hydrolátem jsem si navlhčila pleť po odlíčení jako podklad pod olej a ejhle, po deseti minutách jsem měla pocit, že mi celý obličej hoří. Zarudlé napuchlé rty, oči i krk, po opláchnutí do půl hodiny klid. Hydrolát jsem zkusila ještě zamíchat do masky (neaplikuju na inkriminované citlivé partie) a také jako zklidňující vodu po holení (na nohách přeci nemám tak citlivou kůži, ne?), ale účinek to mělo vždy jeden a ten samý: podrážděná, zarudlá horká pleť. Testováno na vícero lidech a vždy se stejným neuspokojivým výsledkem.

Takže pokud potkáte jednu z těchto značek, peněženky zas hezky rychle schovat a buďte v klidu!

Komentáře

  1. Hele měla jsem od Laidebare DIY čistící gel, a bylo to docela v pohodě. Hlavně ta tuba vydržela hrozně dlouho, až už mě skoro nebavila, takže za mě dobrý, druhou zankču vůbec neznám, a asi ani nemusím :D

    OdpovědětVymazat
  2. Laidbare tuto značku fakt mám velice ráda, jednak mi uplně změnila pleť a dost mi jejich produkty vyhovovali :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle si mi s některými hydroláty děje taky. Konkrétně se jednalo o květinové vody z eshopu mydlovysvet.cz (bio růžová a bio chrpová, koukám, že už je nemají v nabídce), a bohužel na lahvičce není složení a už si nepamatuju, jestli byly konzervované nebo ne.

    OdpovědětVymazat
  4. Já bych si mrkvový olej už na obličej nedala. Párkrát jsem ho použila a nejen, že jsem si oranžovým zmastila vše okolo ještě 2 hodiny po aplikaci, ale vypadala jsem, jako bych měla žloutenku. :D Navíc podle mě slunečnicový olej je dost mastný. Zkus před použitím navlhčit pleť, jinak mě asi žádná lepší rada nenapadá.

    Piosek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, mrkváč už nikdy, ještě teď mám celý červený polštář :))

      Vymazat
  5. taky jsem si koupial vitaminové olejové sérum From Dusk Till Down. Na rozdíl od hromady kladných ohlasů se mi 1. nevsakuje a 2. ráno mám pleť hodně vysušenou. Ale asi je to tím, že pleť má být před aplikací vlhlá a je potřeba dodat nějaký emulgátor (zjistila jsem na netu od dalších uživatelek, co mají s oleji problémm)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!