Jak a čím hydratovat pleť?

Tuhle jsem říkala, že hydratace je pro pleť důležitá, zvenku i zevnitř. Voda je jasná volba k pití, ale voda v krémech? To je trochu nuda, hlavně docela drahá nuda. Pokud se vám za ni nechce platit, poohlédněte se po hydratačních složkách, které najdete zamíchané přímo v produktech, nebo si je můžete pořídit jako nástavbu své obvyklé péče.


Pokud máte dehydratovanou pleť, je dobré se vyhnout produktům čistě na bázi olejů a rostlinných másel. Mnoho výrobců má sice ve své nabídce hydratační olejové sérum, ale jak může něco, co neobsahuje ani kapku vody, hydratovat pleť?

Pro dehydratovanou pleť je nějaká ta tekutina v základu produktu prostě nutnost. Jako zajímavější alternativu k obyčejné vodě výrobci často využívají hydroláty, které kromě hydratačních účinků zvládnou i péči navíc. Pokud si hydrolát pořídíte čistý v lahvičce s rozpračovačem, můžete si užít multifunkčního využití od dočištění a tonizace pleti až po podklad pod krém a osvěžující pleťovou spršku během dne.

Profláknutá hydratační trojka

Březová voda je velkým hitem posledních let. Spousta výrobců jí používá jako základ do anti age produktů, protože tahle voda je bohatým zdrojem antioxidantů a minerálních látek. Hojně jí využívá třeba Mádara, trochu Urtekram, Natura Siberica a další pobaltské značky.

TIP: Nemusíte hned kupovat drahý anti age krém. Já si kupuju v DMku čistou březovou vodu (v láhvi pro přímou konzumaci), kterou používám místo tonika, na dočištění pleti, pod krém/olej,... Jenom pozor, březová voda se mimo lednici velmi ráda a rychle kazí.

Aloe vera v podobě šťávy nebo gelu je hodně rozšířenou náhražkou vody. Má výborné zklidňující účinky a mírní podráždění, pleť lehce tonizuje a zvláčňuje. Aloe je skvělá třeba v létě po opalování nebo všeobecně delším pobytu na sluníčku. Místo vody ji najdete u všech produktů od Farana, 100% Pure a Santaverde.

TIP: Můžete si pořídit čistý Aloe vera gel a míchat ho s oblíbeným krémem, nebo používat jako zklidňující hydratační sérum před nanesením krému či oleje.

Kyselina hyaluronová pokožku účinně hydratuje, podporuje přirozenou regeneraci a navíc má anti age účinky, protože stimuluje tvorbu kolagenu. Protože na sebe váže vlhkost, je důležité jí aplikovat na vlhkou pleť (třeba zrovna navlhčenou nějakým hydrolátem). V posledních letech je velmi oblíbená, takže určitý podíl najdete snad ve všech levných i drahých hydratačních krémech.

TIP: Kyselinu hyaluronovou seženete i v koncentrovanější formě v podobě séra, které lze opět libovolně vrstvit a kombinovat s běžnými krémy a snadno tak zvýšit jejich hydratační potenciál.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!