Francouzské voňavky Les Fleurs de Bach

Není parfém jako parfém. Voňavkami se moc nezabývám, většinou se spokojím s tím, čím mě obdaruje rodina, ale.. tentokrát jsem narazila na dva velice zajímavé parfémy z dílny francouzské značky Les Fleurs de Bach. Kromě toho že parfémy báječně voní, mají působit blahodárně i na naši psychiku díky obsahu nejrůznějších květových vod. Tato vůně nás má uklidnit, příjemně naladit a zbavit stresu.



Les Fleurs de Bach nabízí dvě varianty parfémů: Présences a Vivacités. Nemohla jsem se rozhodnout, tak jsem prubla obě dvě.


Présences de Bach je svěží květinová vůně, která má za úkol příjemně vás naladit, uklidnit a zmírnit stres. Je to krásná jarní vůně, která je hodně výrazná, ale zároveň svěží. Je jako rozkvetlá louka. Cítím z ní růže, citrusové plody a možná i nějaké to koření.



Vivacités de Bach kombinuje dřevité a kořeněné tóny, které vás nabijí pozitivní energií. Opravdu, voní hodně kořeněně, může dokonce připomínat mužskou voňavku. Když koření malinko vyprchá, cítím vůni lesa po dešti. Hlavně tedy mokrého mechu. A on ten mech opravu ve složení je! Přesněji řečeno, je to nějaký druh lišejníku, ale stejně...



A jsem tam, kde jsem byla předtím.. nemůžu se rozhodnout, která je ta pravá. Obě dvě Bachovky voní úžasně, pořád mě nutí čichat si k zápěstí.. A hlavně mi přijde, že když jsem ve stresu nebo unavená, fakt fungují. Stačí přivonět a Présences mě uklidní a navodí takový ten pocit 'vždyť to zvládnu'.

Naopak Vivacités mě nakopne. Když je venku hnusně, pošmourno a já mám před sebou celý den práce, uklízení, zařizování... ta svěží vůně lesa mě povzbudí, že ani nepotřebuju kafe a hned překypuju elánem a nadšením, jak budu uklízet..



Nevěřila jsem tomu, ale ta vůně opravdu udělá svoje. Navíc, Vivacités i Présences je každá úplně jiná, jinak voní, jinak působí. Nejraději bych si pořídila rovnou obě dvě. Nebýt teda té vysoké ceny...

Znáte tyto parfémy a máte s nimi zkušenost? Líbí se vám jejich vůně, nebo vám přijdou moc výrazné a těžké?

Hezký den! :)

Komentáře

  1. Ach jo, Bachovky mě tak hrozně lákají! Tohleto je čistá provokace :):) Musím je při další návštěvě Práglu oňufat, a zjistit, která bude pro mě dobrá.

    OdpovědětVymazat
  2. :)) Já se jenom obávám, že mají více vůní, než jen tyhle dvě zmiňované.. a to se ani neumím rozhodnout mezi těmito dvěma! A pak mi taky úžasně voní Energy roll on.. Půjdu je asi omrknout na páteční Beauty&Spa, ať mám ještě víc zamotanou hlavu!

    OdpovědětVymazat
  3. Vůně jsem zatím neměla možnost vyzkoušet, ale od té doby, co používáme bachovky klasicky máme doma na silvestra psa a ne šílený uzlíček nervů :-) Takže věřím tomu, že i parfémy budou mít svůj efekt.

    OdpovědětVymazat
  4. Ještě jsem vůbec neovoněla, ale na vůně až tak nejsem. Mám raději, když mi tu správnou vybere manžel. Já sama si voňavky nevybírám a nekupuji, protože mi to nejprve voní a pak za hodinu už vůbec ne. Je to se mnou těžké.

    OdpovědětVymazat
  5. Já také voňavky většinou dostávám a když už mám volnou ruku při výběru, rozhoduju se podle flakonu :) A zrovna bachovky nemají obal nic extra...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Co mi (trochu) pomohlo na rozšířené póry

Flíčky po akné? Žádný problém!